DİKKAT EDİN! Bu yemekleri tekrar ısıtmak zehirlenmeye yol açıyor

 DİKKAT EDİN! Bu yemekleri tekrar ısıtmak zehirlenmeye yol açıyor
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kendimizi dışarı atıp, güzel havanın tadını çıkartıyoruz. Ne yazık ki yemek yapmak bazen zulüm gelebiliyor. ‘Buzdolabına koyup ertesi günde yerim’ dediğimiz yemeklerin bazılarına dikkat! Adeta bu yemekler zehir saçıyor. İşte, ikinci kez ısıtıldığında hangi yemekler zehirler? Haberin ayrıntıları…
 
Yemeklerin saklama koşullarına ve hangi sürede yenilmesi gerektiğine dikkat etmek gerekir. Zamanında yenmeyen yemekler ve günlerce ısıtılan yemekler ne yazık ki zehirlenmeye yol açabiliyor. Tekrar tekrar ısıtılan yemekler farklı türden bakteriler üretip Tifo hastalığının oluşmasına sebebiyet veriyor.
 
HANGİ YEMEKLER İKİNCİ KEZ ISITILMAZ?
 
 
MANTAR
 
Mantarın birden çok çeşidi vardır. Bazı mantar türleri şiddetli bir şekilde insanı zehirler. Mantarı ikinci kez ısıttığınızda besin değerini kaybedip sindirim sorunlarına yol açar. Mantar ikinci kez ısıtıldığında riskli besinler arasına giriyor. Mantar tek seferde tüketilir, ikinci kez ısıtıldığında zehirler!
 
 
TAVUK
 
Besin zehirlenme açısından riskli yemeklerden bir diğeri ise tavuktur. Tavuk tekrar tekrar ısıtıldığında İçerisinde bulunan protein hücresi bakteri üretmeye sebep oluyor. Tavuğu tek pişirmede bile düşük derecede pişirip, soğuk yenilmesi gerektiği tavsiye edilir. Tavuk tek seferde tüketilir, İkinci kez ısıtılıp tüketildiğinde bakteri üretir!
 
 
YUMURTA
 
Yumurtada tavukla aynı şekilde besin değeri taşır. Yumurtayı tekrar ısıttığınızda protein yapısı değiştiği takdirde su miktarı da yarıya iniyor. Nadir görülen zehirlenme tipi olsa da yumurtayı ikinci kez ısıtıp yemeyin!
 
 
ISPANAK
 
Ispanak dediğimiz sebze mutlaka tek seferde tüketilmesi gereken besinler arasına girer. Çünkü ıspanakta bulunan nitrat tekrar ısıtıldığında nitrite dönüşüyor. Özellikle bebekler için 5 mg nitrit ciddi bir zehirlenmeye yol açıyor. Ispanak tek seferde ısıtılması gereken bir besindir, ikinci kez ısıtıldığında ciddi zehirlenmeye yol açar!
 
 
PANCAR
 
Pancarda aynı şekilde ıspanak gibi içerisinde nitrat barındırır ve ciddi şekilde zehirlenmeye yol açar. Pancar bir kez ısıtılıp yenilir, ikinci kez ısıtıldığında zehirler!
 
PİŞMİŞ YEMEKLER NEREDE SAKLANIR?
 
- Uygun kaplar kullanılması gerekilir.
 
- Tüm yemeklerin ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmesi gerekir.
 
- Buzluğa kaldırılacak gıdalar cam şişe ve kapta saklanmaz.
 
- Yemekler her zaman bir kez ısıtılması gerekir.
 
- Kavrulmuş et 2-3 aydan sonra bozulmaya yol açar.
 
- Derin dondurucudaki kıymaları 4 aya kadar tüketmeniz gerekir.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #yemek #hangi yemekler ısıtılmaz? #hangi yemekler zehirler? #mantar #pancar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER