Kokulu Kedi Kumları Zararlı mı?

 Kokulu Kedi Kumları Zararlı mı?
Kokulu Kedi Kumları Zararlı mı?

 

Evcil hayvan sahibi olmak pek çok sorumluluğu da beraberinde getirir. Evcil hayvanların ihtiyaçlarını gidermesi, sağlıklı ve mutlu olması için yapılması gerekenler bu sorumluluklar arasındadır. Kedi sahiplerinin kedi kumları alarak tuvalet alışkanlığını kazandırılması ve doğru ürünleri kullanarak bu alışkanlığı devam ettirmesi gerekir. Ancak piyasada yer alan farklı marka ve çeşit kedi kumları arasında son dönemlerde kokulu kedi kumları da yer almaya başlamış durumda. Peki bu kedi kumları kediler için zararlı mı?

Kedi Kumları Kedilerin Sağlığını Etkiliyor mu?

Kedi kumlarının kullanılmasının temel nedeni kedilerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermesi için temiz ve hijyenik bir ortam sağlanmalıdır. Kedilerin yapısı gereği kumlara tuvaletlerini yapmayı ister ve evin uygun bir alanında kedi kumunun yer alması onlar için yeterlidir. Ancak bazı kokulu kumlar, içerdikleri kimyasallar nedeniyle kedilerin hassas solunum sistemleri için risk oluşturabilmektedir. Özellikle astım gibi solunum yolu rahatsızlıkları olan kedilerde, kokulu kumlar alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedir. Bu nedenle kokulu kumların kullanılmasını çoğu veteriner önermemektedir. Kokusuz, kediler için sağlıklı olan kumların tercih edilmesi risk alınmasını önler.

Sağlıklı Seçenek Kokusuz Kedi Kumu

Kokusuz kedi kumları, kedilerin sağlığını korumak için iyi bir alternatiftir. Kokusuz kedi kumu, çoğu zaman doğal malzemelerden üretilir ve zararlı kimyasallar içermezler. Bu sayede, kedilerin solunum yollarını tahriş etmeden, temiz bir tuvalet ortamı sunarlar. Bu kimyasallar üstelik sadece kediler için değil, evde yaşayan küçük yaştaki çocuklar ve diğer ev sakinlerinin sağlığını da riske atabilir. Zira çevreye yaydığı kimyasal kokular kişilerin benzer sorunlar yaşamasına neden olabilir. Bu nedenle kedi kumları seçerken, çevreye, kediye ve insanlara olan etkileri göz önünde bulundurulmalıdır. Biyolojik olarak parçalanabilen ve doğada çözünebilen kumlar, çevre dostu seçenekler arasında yer aldığı gibi kullanılması gereken ilk kedi kumları çeşitleri arasındadır.

Kedi Kumunda En İyi Marka ve Ürünler Burada!

Kedinizin kum kabını kullanma sıklığı, kumun kalitesiyle doğrudan ilişkilidir. Topaklanan kedi kumları, temizliği kolaylaştırır ve kedinizin tuvalet alışkanlıklarını destekler. Eğer kedinizin ve kendinizin rahat etmesini istiyorsanız doğru markanın kedi kumlarını denemelisiniz. Türkiye'de bu alanda ön plana çıkan petpal.com.tr adresine giriş yaparak evcil hayvan ürünlerini inceleyebilir, yeni kedi kumu için siparişinizi verebilirsiniz.

Kaynak: Bülten

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER