Konya Tirit Kebabı nasıl yapılır? Konya Tirit Kebabı tarifi için malzemeler neler?

 Konya Tirit Kebabı nasıl yapılır? Konya Tirit Kebabı tarifi için malzemeler neler?
Kuşbaşı etin ve tandır ekmeğinin buluşması ile damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakıyor. Konya yöresinin en meşhur yemeği olan Tirit Kebabı mutlaka denemeniz gereken bir tat. Peki Konya yöresi Tirit kebabı nasıl yapılır? Tirit kebabı için malzemeler neler?

 Konya, yüzyıllardır lezzet dolu mutfağıyla tanınan bir şehir. Bu kez, Konya'nın eşsiz lezzetlerinden biri olan "Trit Kebabı", damakları şenlendirmek için sofralarınıza konuk olmaya hazırlanıyor. İşte, bu özel tarifin sırları...

Konya trit kebabı, nefis bir et yemeği olmanın yanı sıra geleneksel bir lezzet şöleni sunar. İşte, bu muhteşem kebabın hazırlanışı:

Malzemeler
- 500 gram döş veya but kuzu eti
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber

Konya trit kebabı Yapılışı:

1. Öncelikle, etleri iri parçalar halinde kesin ve bir tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirin. Eti pişirirken tuz eklemeyi unutmayın.   
2. Pişen etleri iyice ufalayın, ardından bir kaseye alın.
3. Soğanları ve sarımsakları rendeleyin veya küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun.
4. Kavrulmuş soğan ve sarımsakların üzerine domates ve biber salçalarını ekleyin. Salçaları kavurarak kokuları çıkana kadar pişirin.
5. Pişen salça karışımını ufalanmış etlerin üzerine ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek iyice karıştırın.
6. Karışımı yoğurun ve gerektiğinde bir miktar su ekleyin.
7. Yoğurulan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verin. İsterseniz şişe geçirerek de pişirebilirsiniz.
8. Şekil verdiğiniz et parçalarını ızgarada veya tavada pişirin. Pişirme işlemi sırasında ara sıra çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın.
9. Konya trit kebabını sıcak olarak servis yapın. Yanında bulgur pilavı veya lavaş ile sunabilirsiniz.

Konya trit kebabı, geleneksel lezzetleri modern sofralara taşırken, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi etkileyecek bir tat deneyimi sunuyor. Şimdi, Konya'nın bu özel lezzetini deneyerek damaklarınızı şenlendirme zamanı

Bu tarifle, Konya'nın eşsiz lezzetlerinden biri olan trit kebabını evinizde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #konya #kebap #tirit

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • YG
    YİİİİN GARİ
    318 gün önce

    gerçekten çok güzel bir tarif harika şarkıdaki gibi tiridine tiridine tiridine bandım bedavamı sandın para virdim aldım

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER