E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Bu tarihe dikkat! Yumurtaya büyük zam kapıda

22 Temmuz 2023 Cumartesi 15:44
Et ve tavuk ürünlerinde son dönemlerde yaşanan zamlar devam ediyor. 30’lu yumurta kolisinin fiyatı iddialara göre 95 TL’ye çıkacak.

Kahvaltıların ve yemeklerin vazgeçilmezi olan yumurtaya zam yapılması bekleniliyor. Pazartesi günü Afyon'da yapılacak toplantı sonrası yumurta fiyatlarının 95 TL olacağı iddia ediliyor.

YUMURTAYA BÜYÜK ZAM

Tanesi 2,50 TL olan yumurtanın pazartesi günü yapılacak zamdan sonra salı günü yumurtanın tanesinin 3,16 TL olması bekleniyor.

Marketlerde ve toptancıların iddialarına göre pazartesi günü afyonda yapılacak toplantıda çıkan kararın 95 TL civarında olacağını ardından salı günü marketlerde zamlı bir şekilde satacaklarını söylediler.

TÜİK VERİLERİNİ ALT ÜST EDECEK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2023 enflasyon rakamlarını ve bu dönemde fiyatları en çok artan ve azalan ürünleri açıklamıştı. Verilere göre Haziran ayında çay fiyatları, yüzde 14,93'lük artışla en çok zamlanan ürün olmuştu. En çok ucuzlayan ürün yumurta fiyatlarındaki yüzde 6,14'lük düşüşle bu dönemde yumurta olmuştu.

EN SON MART AYINDA ZAM GELDİ

Pazartesi günü gelecek olan zamdan sonra Temmuz'da enflasyon rakamları bu sefer tam tersi olacak fiyatları en çok artan ürün olarak ilk sıraya yumurta yerleşecek. 30'lu yumurta kolisine en son zam Mart ayında gelmişti. 24 Temmuz Pazartesi günü de yeni zammın gelmesi bekleniyor.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER