Konya’da dev projenin çalışmaları başladı! 3 ilçeye hayat verecek
- Güncelleme Tarihi:
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kurak dönemlerde şehir merkezine su aktaracak 62 kilometrelik içme suyu isale hattında bağlantı çalışmalarına başlandığını söyledi. Başkan Altay, “İçme Suyu Temin Projemiz kapsamında Alakova Terfi İstasyonu üzerinden Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerimize su aktarmak için, bölgedeki 14 mevcut kuyumuza 33 tane kuyu daha ilave ediyoruz. Çalışmalar tamamlandığında barajlardan yeterli su alınamayan dönemlerde dahi kesintisiz, güvenli ve sürdürülebilir içme suyu hizmetini sağlamış olacağız” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği İçme Suyu Temin Projesi kapsamında, isale hattı bağlantı çalışmalarına başlandı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, iklim değişikliği, yağış düzenindeki bozulmalar ve su kaynaklarında yaşanan azalmaları dikkate alarak, şehre kesintisiz içme suyu sağlamak amacıyla gece gündüz yoğun şekilde çalıştıklarını ifade etti.
Bu kapsamda su sıkıntısının yaşandığı dönemlerde şehir merkezinde su arzını garanti altına almak için su kuyusu açma çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Altay, "Kurak dönemlerde şehir merkezine su aktaracak 62 kilometrelik isale hattında çalışmalarımız devam ediyor. İçme Suyu Temin Projemiz kapsamında Alakova Terfi İstasyonu üzerinden Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerimize su aktarmak için, bölgedeki 14 mevcut kuyumuza 33 tane kuyu daha ilave ediyoruz. Bağlantı çalışmalarına başladığımız 62 kilometre ishale hattı ile suyu şehrimize aktarmış olacağız. Çalışmalarımız tamamlandığında Konya, barajlardan yeterli su alınamayan dönemlerde dahi kesintisiz, güvenli ve sürdürülebilir içme suyu hizmetini sağlamış olacağız inşallah” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü bağlantı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Konya şehir merkezi ve çevresinin uzun vadede içme suyu ihtiyacı garanti altına alınmış olacak.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”