E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Mart ayı borsa değerlendirmeleri yapıldı! Yatırımcı sayısı artıyor ancak...

03 Nisan 2024 Çarşamba 00:20
Merkezi Kayıt Kuruluşu mart ayı borsa değerlendirmelerini yaptı. Açıklanan raporlara bakıldığında borsa alanında yeni yatırımcı sayısının bir önceki aya göre arttığı görülürken 1 milyon ve üzerinde portföyü olan yatırımcı sayısının azaldığına dikkat çekildi.

Son yıllarda büyük ilgi gören ve yakından takip edilen borsa kulvarında yeni halka arzların etkisi ile yatırımcı sayısı artmaya devam ediyor. Son dönemde yatırımcı sayısında rekorlarını kıran borsa da bu ay farklı bir değerlendirme ön plana çıkıyor.

Borsa İstanbul için açıklanan MKK değerlendirme raporunda zengin borsa yatırımcılarının çekildiği görülüyor.

MKK'dan dikkat çeken rapor!

Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre mart ayında tüm portföylere bakıldığında yatırımcı sayısında ılımlı bir artış görüldü. Şubat ayında 8 milyon 163 bin 342 olarak açıklanan yatırımcı sayısına göre mart ayında bu oran 52 bin 725 artışla 8 milyon 216 bin 67 oldu.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre 1 milyon TL üzerinde portföyü olan yatırımcı sayısı mart ayında 235 bin 198'e geriledi. Şubat ayı verilerinde bu portföy içerisinde yer alan 246 bin 742 yatırımcı vardı. MKK verilerine göre mart ayında bu yatırımcı grubunun portföy büyüklüğü de bir önceki aya göre yatay bir performansla 4,64 trilyon TL oldu.

DİĞER HABERLER