E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Bu görüntü Konya’da çekildi! 2 ilçe beklentinin üstünde! 10 gün içinde olumsuza dönebilir…

14 Nisan 2024 Pazar 11:54
Konya’nın 2 ilçesinden gelen görüntüler beklentileri karşıladı ama.. Yağış olmazsa olumsuza dönebilir. Uzmanından süre geldi. İşte detaylar..

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Soylu sosyal medya hesabı üzerinden Konya ve ilçelerindeki yağış oranlarını paylaştı. Buna göre 13 Nisan tarihli görüntülere bakılırsa Konya'nın Hüyük ve Beyşehir ilçeleri beklentiyi karşıladı. Ancak yağışlar istenilen doğrultuda olmazsa çiftçiyi olumsuz günler bekliyor. İşte detaylar..

Yağış gelmez ise..

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Soylu nisanın ilk haftalarında gelen yağışların 2 ilçedeki kıraç hububat alanlarında verimi artırdığını paylaştı. Fakat 8 ya da 10 gün içerisinde yağışlar gelmez ise kıraç hububat alanlarında olumsuzluk yaşanabilir. 

İşte Soylu'nun paylaşımı 

"Konya-Hüyük ilçesi kıraç hububat ekim alanlarından 13 Nisan tarihli görüntüler. Beyşehir - Hüyük Mart ayında diğer ilçelere göre daha iyi yağış aldı fakat Nisan ayı şuana kadar beklentilerin altında. Bu neşeli görüntü 8-10 gün içinde yağış gelmez ise olumsuza dönebilir.''

(Sibel Elmas)

 

DİĞER HABERLER