Konya ile Karaman arasında! Hem yerli turistlerin hem de definecilerin uğrak noktası

- Güncelleme Tarihi:

 Konya ile Karaman arasında! Hem yerli turistlerin hem de definecilerin uğrak noktası
Karaman’da bulunan sönmüş volkanik bir dağ olan Karadağ, hem yerli turistlerin hem de definecilerin uğrak noktası oluyor.

Konya'nın güneyinde Karaman'ın ise kuzeyinde bulunan Karadağ, Konya ile Karaman'ın arasında yer alıyor. Karaman ve Konya'nın Çumra ilçesi arasında bulunan Karadağ, Karaman'a yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Karadağ'da tarihi kalıntılar yer alıyor

Karadağ'ın çevresi eski çağlarda birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Tarihi kalıntılara rastlanılan Karadağ'da vadiler ve çeşitli yükseltilerde bulunan, manastır, kilise, konut, şapel, bazilika, sarnıç, mezar yapıları ve askeri yapılar bulunuyor.

Hem yerli turistlerin hem de definecilerin uğrak noktası

Birçok tarihi yapıdan kalıntıların bulunduğu Karadağ, hem yerli turistlerin hem de definecilerin uğrak noktası oluyor. Kolay yolla zengin olma hayali kuran defineciler Karadağ'da bulunan tarihi yapılara zarar veriyor. Tarihi yapıların yanı sıra Karadağ doğal güzelliğiyle de birçok yerli turistin dikkatini çekiyor.

En yüksek tepesi Mahalaç Tepe'si

3 yüksek tepenin birleşmesinden oluşan Karadağ, Baştepe, Kızıltepe ve 2 bin 271 metre uzunluğundaki en yüksek noktası olan Mahalaç Tepe'den oluşuyor.  3 yüksek tepeden biri olan Baştepe'de 150 metre çapında bir krater bulunuyor.

Tarihi yapılarıyla tarihe ışık tutuyor

Karadağ'da Roma ve Bizans döneminden Başdağ Kalesi, Binbir Kilise gibi önemli yapılar bulunurken,  Hititler ve Bizans zamanından kalma tarihi kalıntılara da ev sahipliği yapıyor. Karadağ'ın üzerindeki diğer tepelerden biri olan Göz Dağı, Çet Dağı, Kızıldağ gibi yerlerde de kilise ve manastırlar bulunuyor.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Karaman #Karadağ #Karaman Karadağ

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • AG
    Aynur giirişken
    70 gün önce

    Mutlaka gidip gezmeyi düşünüyorum, çok güzel tarih insanı geçmişe götürmekte ören yerler, yayın yapanların emeğine sağlık diyorum.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER