E-gazete
Konya bölgesinde bilinen ve sevilen bir ot türü olan acı marul, vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.
 Sağlıkta, yemekte ve salatada kullanılan acı marul, ilkbaharda yapraklanıp büyümeye başlıyor.
Kendiliğinden yetişiyor
 Ot sevenlerin tercih ettiği acı marul, ilkbahar aylarında yağan yağmurla birlikte kendiliğinden kırlarda yetişiyor.
Kökünden bıçak yardımı ile kesiliyor
Bıçak yardımı ile kökünden kesilerek sepetlere doldurulan kır marulu, mutfaklarda yemeğin içinde ya da yanında ve salatada kullanılıyor.
Sağlığa faydaları saymakla bitmiyor
Saçlara canlılık veren  ve kepekleri gideren acı marul, aynı zamanda cilt sağlığını da destekler. İdrar söktürücü özelliğiyle bilinen acı marul, sindirimi kolaylaştırır ve hazmı rahatlattığı da biliniyor.
(Mustafa İlker Şen)