E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da kendiliğinden kırlarda yetişiyor! Sağlığa faydaları saymakla bitmiyor

17 Nisan 2024 Çarşamba 14:31
Birçok çeşitli ürünlere ev sahipliği yapan Konya’da kendiliğinden yetişen acı marul, sağlıkta ve yemeklerde kullanılıyor.

Konya bölgesinde bilinen ve sevilen bir ot türü olan acı marul, vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

 Sağlıkta, yemekte ve salatada kullanılan acı marul, ilkbaharda yapraklanıp büyümeye başlıyor.

Kendiliğinden yetişiyor

 Ot sevenlerin tercih ettiği acı marul, ilkbahar aylarında yağan yağmurla birlikte kendiliğinden kırlarda yetişiyor.

Kökünden bıçak yardımı ile kesiliyor

Bıçak yardımı ile kökünden kesilerek sepetlere doldurulan kır marulu, mutfaklarda yemeğin içinde ya da yanında ve salatada kullanılıyor.

Sağlığa faydaları saymakla bitmiyor

Saçlara canlılık veren  ve kepekleri gideren acı marul, aynı zamanda cilt sağlığını da destekler. İdrar söktürücü özelliğiyle bilinen acı marul, sindirimi kolaylaştırır ve hazmı rahatlattığı da biliniyor.

(Mustafa İlker Şen)

 

DİĞER HABERLER