E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya üretimindeki yüksek düşüş oranları korkutuyor

15 Eylül 2025 Pazartesi 17:23

Türkiye'nin organik tarım verileri açıklandı. Buna göre Konya'da önceki yıla oranla üretim ciddi  miktarda düştü. Konya organik tarımda iller sıralamasında  da ilk on il arasında yer almadı. Üretimdeki düşüş oranı endişeye neden oldu. 

Konya 13. sırada

Konya, 2024 yılı verilerine göre organik tarım üretiminde Türkiye genelinde 13. sırada yer aldı. Kentte en çok organik üretimi yapılan ürünler buğday, arpa, kiraz, çilek ve mercimek oldu.

Organik üretimde ilk sırayı buğday aldı. 49 bin 71 dekar alanda, 231 üretici tarafından yapılan üretimle toplam 14 bin 867 ton buğday elde edildi. Bu üretim, Konya'nın 15 ilçesinde gerçekleştirildi.

Buğdayı sırasıyla 7 bin 330 tonla  arpa, 5 bin 300 tonla kiraz, 3 bin 760 tonla çilek ve 3 bin 428 tonla  mercimek takip etti 

Türkiye genelinde ise organik üretimde ilk sırayı Niğde aldı. Niğde'yi Aydın ve Manisa illeri izliyor. 

Organik tarımda bir yıl öncesine göre düşüş oranları da belli oldu. Verilere göre buğdayda %76, arpada %81, kirazda %31, çilekte %53, mercimekte ise %70 oranında düşüş kaydedildi.

DİĞER HABERLER