E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Kulu’da Nogay Türkleri Kültür Günleri etkinliği yapıldı

29 Eylül 2025 Pazartesi 09:49
Konya’nın Kulu ilçesinde, TÜRKSOY Genel Sekreterliği ile Nogay Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle “Nogay Kültür Günleri” etkinliği düzenlendi.

İlçeye bağlı Kırkkuyu Mahallesi'nde gerçekleştirilen programa, Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Genç, AK Parti Kulu İlçe Başkanı Adil Görgülü, Kırım Kültür Bakan Yardımcısı İsmet Zaat, Kırım İlim Hayır Cemiyeti Vakıf Başkanı İsmail Temizkök, KOSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Okcu, Dünya Nogay Türkleri Birliği Başkanı Ömer Aktürk, Nogay Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Engin Demirok, TÜRKSOY temsilcileri, ilçe protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Program müzik dinletileriyle devam etti

Etkinlik, protokol ve davetlilerin katılımıyla açılan resim sergisiyle başladı. Ardından Kırkkuyu Mahallesi'ne yapılan Nogay Termesinin açılışı gerçekleştirildi. Burada Dünya Nogay Türkleri Birliği Başkanı Ömer Aktürk tarafından yöresel yemekler tanıtıldı.

Protokol konuşmalarının ardından program, halk ve kültür sanatçılarının müzik dinletileriyle devam etti. Kazakistan Yesevi Sanat Topluluğu'nun seslendirdiği ilahi ve ezgiler ise büyük beğeni topladı.

Etkinlik, emeği geçenlere plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

(Cumali Özer)

DİĞER HABERLER