Konyaspor, Süper Lig'in 7. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Başakşehir'i ağırladı. Anadolu Kartalı zorlu karşılaşmadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Konyaspor, zorlu maçın 16. dakikasında öne geçti. Jackson Muleka'nın asistinde Alassane Ndao topu ağlara gönderirken, Anadolu Kartalı'nı 1-0 öne geçirdi. Konyaspor, ilk yarının son anlarında dakikalar 45+1'i gösterdiğinde farkı 2'ye çıkarttı.
Muleka'nın şutu Opoku'ya çarparak ağlarla buluştu ve yeşil-beyazlılar soyunma odasına 2-0 önde girdi. Maça hızlı başlayan Başakşehir, karşılaşmanın 56. dakikasında golcüsüyle farkı 1'e indirdi. Ani gelişen atakta savunma arkasına top atılırken, Eldor Shomurodov topu ağlara gönderdi ve skor 2-1'e geldi. Karşılaşmanın 66. dakikasında tam bir kırılma yaşandı. Anadolu Kartalı'nın orta sahasında görev alan Enis Bardhi, gördüğü 2. sarı kartın ardından Konyaspor'u 10 kişi bıraktı. Konyaspor bu skorla birlikte puanını 10'a çıkartırken, Başakşehir ise 6 puanda kaldı.
Bazoer yine yok
Konyaspor savunma oyuncusu Riechedly Bazoer'den yine faydalanamadı. Geride kalan hafta teknik heyetin takdiriyle yedek kalan tecrübeli stoper, bu kez sakatlığından dolayı maç kadrosundan çıkartıldı.
Muleka hazır değil
Son 2 haftada Konyaspor'un sol kanadında görev alan Jackson Muleka, hazır olmadığını bu maçta da gözler önüne serdi. Demokratik Kongolu futbolcu kendisine gelen topların büyük bir kısmını verimli değerlendiremedi.
(Hasan Yıldırım)