E-gazete
Milletin değerlerine, kültür dokusuna ve inancına uygun yayınların yapılmadığı yıllarda Kontv, bir özlemin neticesi olarak doğdu. Devletin bekası, milletin selameti adına ‘bizim görevimiz açıkça duyurmaktır' sloganı ile başlayan yayınlar geniş kesimler tarafından büyük ilgi gördü. Akyokuş'ta küçük bir kulübede başlayan yayınlar önce Konya, ardından Türkiye, sonrasında ise bütün dünyada izlenir oldu.  Takdir gören yayın çizgisi ile Kontv ülke insanının gönlünde sarsılmaz bir taht kurdu.
Anadolu Medya Grup Vakfı Başkanı Ahmet Özer kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Kontv'nin yayın dünyasındaki önemine vurgu yaptı. Kontv'nin Türkiye'nin ilk ve tek vakıf televizyonu olduğunu belirten Özer,
"Amacımız hakka hizmet etmek, hakikatin sesi olmaktır. Hakka hizmet eden aynı zamanda halka da hizmet etmiş olur. 33 yıldan buyana ne heyecanımız azaldı, net çizgimiz değişti, ne seviyemiz düştü. Bizi biz yapan değerlerimizi ortak payda yaparak oluşturduğumuz yayın politikası ilk günkü hassasiyetlerini koruyor.'' dedi.
Kontv'nin 33 yıl önce 10 Haziran'da Kurban Bayramı arifesinde Arafat'tan canlı yayın yaparak yayın hayatına başladığını hatırlatan Özer,
"33 yıllık döngüden sonra açılış yıldönümümüz ile Kurban Bayramı arifesi yakın tarihlere denk geldi. Bir hicri takvim döngüsünü geride bıraktık. Tıpkı Kurban ve Ramazan bayramlarının 33 yılda bir aynı günlere denk gelmesi gibi, biz de o mübarek bayram arifesinden tam 33 yıl sonra yine aynı maneviyat ikliminde bir dönüm noktasına ulaştık. Rabbimizin izniyle nice döngülerde de aynı kararlılıkla, çizgimizi bozmadan, seviyeli yayıncılığımızı sürdüreceğiz.'' şeklinde konuştu.
Toplumsal bilinçlenmede medyanın büyük görev ifade ettiğini kaydeden Özer, sanal medya tehlikesine dikkat çekti. İnternet tabanlı bu tür platformlara asla medya denilemeyeceğini belirten Özer  
"Bu sebeple vatandaşlarımızı bir kez daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Haber başta olmak üzere bilgiye dayalı her türlü ihtiyacın kurumsal yapılar üzerinden karşılamasına özen gösterilmesi gerekir. Kural tanımayan, seviyesiz içeriklere karşı en büyük savunmamız bilinçli ve seçici bir medya tüketicisi olmaktır. ANMEG VAKFI yayın kuruluşları bu durumdan sığınılacak az sayıdaki adreslerden biridir.” İfadesini kullandı.