E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

1996 yılında Niğde’den Aksaray’a bağlanan köy!

22 Mart 2024 Cuma 21:25
1996 yılında çıkan kararla günümüzde Aksaray’a bağlı olan bu köy, Niğde’den ayrıldı.

Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı bir köy olan Sofular, Aksaray il merkezine 43 kilometre, Gülağaç ilçe merkezine ise 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tarihiyle ön plana çıkan Sofular köyünün Niğde'den ayrılıp Aksaray'a bağlandığını biliyor muydunuz?,

Bir zamanlar beldeydi!

1928 yılında tutulan resmi kaynaklarda Sorsofu olarak adı geçen Sofular köyünün, nüfusu son yıllarda büyük oranla azalmaya başladı. Başka illere göç veren Sofular, bir ara belediye statüsü kazanmış ama nüfusunun 2000 kişinin altına düşmesi sonucu 2013 yılında sona erdi.

Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılık

Nüfusunda sürekli düşüş yaşayan Sofular'ın Türkiye İstatistik Kurumu Adrese Dayalı Kayıt Sistemi verilerine göre 1009 kişiden oluşuyor. Kırsal bir alanda olan Sofular köyünün geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanıyor.

Niğde'den Aksaray'a bağlanan köy

Tarihiyle ön plana çıkan Sofular köyü, 31 Aralık 1991 tarihinde Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlıyken belediye statüsü alarak beldeye dönüştü. Daha önceleri Niğde'ye bağlı olan Sofular, 19 Haziran 1996 tarihinde çıkan kararla Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlandı.

 

DİĞER HABERLER