E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Bir yudumu bile şifa deposu! Hurma Suyunun faydaları say say bitmiyor

29 Mart 2024 Cuma 11:46
Ramazan ayında iftar sofralarından eksik olmayan hurma, çok şifalı ve vitamin deposu olan bir besindir. Günlük hayatta çok sık tüketilen çocuklardan yetişkinlere kadar fayda sağlayan hurmanın hiç suyunu denediniz mi? Meğer hurma suyunda bin bir deva varmış. Peki, hurma suyunun faydaları ne, hurma suyu nasıl yapılır?
 
Hurma suyu hurma besininden üretilen bir içecek olarak karşımıza çıkıyor. 
 
Hurma suyu hiçbir katkı maddesi olmayan tamamen doğal içerikli bir içecektir. İçerisinde çeşitli vitamin ve mineraller barındıran hurma suyunu daha çok kansızlık için tercih ediyorlar. 
 
 
Hurma suyunun içerisinde antioksidan bulunmasıyla sağlığa faydaları say sat bitmiyor! 
 
HURMA SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
 
- Hurma suyunun içerisinde antioksidan bulunmasıyla vücuda önemli destek ve fayda sağlar.
 
- Hurma suyu özellikle ramazan ayında içildiğinde susuzluğa ortadan kaldırır.
 
- Hurma suyu insan vücudunu nemli tutar.
 
- Hurma suyu vücudun sıvı ve su dengesini korumaya yardım eder.
 
- Hurma suyu kişinin stresini alır.
 
- Hurma suyu bozulmuş hücre ve hasarı onarır.
 
- Hurma suyu yaşlanma belirtilerini en aza indirir.
 
- Hurma suyu çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirir.
 
- Hurma suyu kişide sindirim düzensizliklerine iyi gelir.
 
 
- Hurma suyu şişlik ve ödeme iyi gelir.
 
- Hurma suyu kabızlığa iyi gelir.
 
- Hurma suyu sindirim kanalını temizler ve enfeksiyonları yok eder. 
 
- Demir açısından güçlü olan hurma anemi, kansızlığa iyi gelir.
 
- Hurma suyu karaciğeri temizler.
 
- Hurma suyu gün içerisinde sizi zinde tutar.
 
- Hurma suyu kalp ve damar sağlığını destekler.
 
- Hurma suyu kalp ritmini, çarpıntıyı düzenler.
 
- Hurma suyu çocuklarda ve yetişkinlerde enerji verir.
 
- Hurma suyu cilde ve vücuda parlaklık verir.
 
 
HURMA SUYU NASIL YAPILIR?
 
- İlk olarak hurmaları bol su ile yıkayın
 
- Daha sonra hurmaları geniş bir kaba alın ve hurmanın üzerini geçmeyecek kadar suyu doldurun
 
- Hurmaları 2-3 saat kadar bekletin
 
- Hurmalar şişmeye durduğunda kabuklarını soyun, çekirdeklerin çıkartın
 
- Daha sonra derin bir kaseye alın ve 700 ml kadar sıcak su dökün
 
- Blender yardımıyla bir güzel karıştırın
 
- Hurmaları iyice süzün ve suyunu alın.
 
- Cam kavanozun içerisinde buzdolabında saklayabilirsiniz.
 
NOT: HURMAYA ALERJİK REAKSİYONUNUZ VARSA MUTLAKA DOKTORUNUZA DANIŞARAK TÜKETİN!
 
 
(Selman Kaya)

DİĞER HABERLER