Bir damla bile suya ihtiyacı yok! Konya’da rekor üretim

- Güncelleme Tarihi:

 Bir damla bile suya ihtiyacı yok! Konya’da rekor üretim
Hububat ambarı Konya ovasının bereketli topraklarında onlarca çeşit ürünün üretimi yapılıyor. Herkes bilmiyor ama Konya en çok kimyon üretimi yapılan ikinci il…

Konya'da susuz tarım modeliyle 2 bin 800 ton kimyon üretimi yapılıyor. Konya Türkiye'de en çok kimyon üretimi yapılan ikinci il konumuna yükseldi. 


Konya kimyon üretiminde söz sahibi oldu 

Kimyon hasadından çekilen fotoğrafları paylaşarak üreticilere teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay susuz tarım modeli ile Konya'da üretime farklı bir bakış kazandırıldığını ifade etti. 

Başkan Altay yaptığı paylaşımda:

"Konya'mızda susuz tarım modeliyle 2. 800 ton kimyon üretimi yapılıyor. Bu alanda Türkiye'de 2. sıradayız. Tüm üreticilerimizin emeğine sağlık.” İfadelerini kullandı. 


Sertifikalı tohum ve organik gübre kullanımını yaygınlaştırarak kaliteli ve verimli ürün almayı hedefleniyor. Bu kapsamda Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde toplam 30 üreticiye sertifikalı kimyon tohumu ve organik gübre desteği yapıldı. Hem Konya Büyükşehir Belediyesi hem de tarım il müdürlüğü eliyle üreticilere büyük destekler sağlanıyor. 

Sadece kimyon değil


Türkiye'de en büyük kimyon tarlaları başkent Ankara'da bulunuyor. Konya kimyonun yanı sıra Kişniş, Rezene, Çemen, Anason ve Çörekotu yetiştiriciliğinde ülkemizde söz sahibi durumunda.

Kimyonun faydaları: 


Kimyon genel olarak sodyum, magnezyum ve uçucu yağlar açısından zengin bir baharattır. Sindirim sistemi için çok faydalı olan kimyon sindirimin hızlanmasını sağlar. Mide dostu olan kimyon mide bulantısı, ağrısı ve kramplarına da iyi gelir. Et yemeklerinin en çok aranan baharatlarından olan kimyon faydalarından biri de gaz ağrılarına çözüm sunmasıdır.  

 

  • #konya haberleri #konya haber #konya susuz tarım #uğur ibrahim altay #konya kimyon üretimi #konyada hangi ürünler üretiliyor #kimyonun faydaları #kimyon faydaları

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER