DOLAR
39,31
EURO
44,83
STERLİN
53,37
GRAM
4.222,08
ÇEYREK
6.943,11
YARIM ALTIN
13.887,21
CUMHURİYET ALTINI
27.645,42

Meclis’te bayramın ardından yoğun mesai

 Meclis’te bayramın ardından yoğun mesai
Meclis, Kurban Bayramı dolayısıyla ara verdiği çalışmalarına bu hafta kaldığı yerden devam edecek. Genel Kurul’da Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi yapılacak. Seçimin ardından kanun tekliflerinin görüşmelerine geçilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ara verdiği çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.

Mecliste öncelikle 28'inci dönem ikinci devrede görev alacak Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi yapılacak. Çarşamba günü Genel Kurul'da 4 Meclis Başkanvekili ile katip üyeleri ve idare amirleri seçimi gerçekleştirilecek.

Yabancı öğretim üyesi sayısı kadronun yüzde 2'sini geçemeyecek

Genel Kurul bu hafta bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

Teklife göre, Türk Silahlı Kuvvetleri personel ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla rütbe bekleme süreleri Cumhurbaşkanı kararıyla değiştirilebilecek. Yükseköğretim kurumlarında sözleşme ile görevlendirilecek yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı, dolu öğretim elemanı sayısının yüzde 2'sini geçemeyecek.

Zirai don komisyonu toplanacak

Meclis'te komisyonlar da çalışmalarını sürdürecek..

Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarım Kurulu ile akademisyenleri dinleyecek. Çalışma süresini tamamlamak üzere olan Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu da hazırlanacak raporda yer verilecek konuları ele alacak

Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak. 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER