DOLAR
47,837 TL
EURO
55,054 TL
STERLİN
64,724 TL
GRAM
6.742 TL
ÇEYREK
11.044 TL
YARIM
22.021 TL
CUMHURİYET
43.637 TL

Yapay zekaya güvendi! 25 dönümlük tarlasındaki mahsulünü kaybetti

 Yapay zekaya güvendi! 25 dönümlük tarlasındaki mahsulünü kaybetti
İngiltere merkezli Independent’ın haberine göre Çin’de bir çiftçi, yapay zeka uygulamasının verdiği tarım ilacı tavsiyesine uyması sonucu 25 dönümlük tarlasındaki mahsulün tamamını kuruttu.

Yapay zeka ile insan etkileşimi her geçen gün artıyor. Artık dünyada çok sayıda insan, yapay zekayı iş yerlerine entegre etmeye başladı.

Ancak yapay zekanın aldığı kararlar her zaman doğru ve faydalı olmuyor.

Çin'in Anhui eyaletine bağlı Chuzhou şehrinde yaşayan 67 yaşındaki bir çiftçi, gübrelemeden takvim planlamasına kadar çok sayıda süreçte yapay zekadan faydalandı.

ÇOK SAYIDA KONU İÇİN YAPAY ZEKA KULLANDI

Susam tarlasındaki yabani otlar ve zararlılarla mücadele için en iyi yöntem konusunda yapay zekaya danışan çiftçi, sunulan reçeteyi diğer kaynaklardan doğrulamadan uyguladı.

TARLADAKİ TÜM FİLİZLERİ KURUDU

Önerilen ilacın kullanılması sonucu tarladaki tüm filizler kurudu.

Ziraat uzmanları, hatanın "flufenaset" adlı ot ilacından kaynaklandığını ifade etti.

YAPAY ZEKA UYARMIŞTI

Uzmanlar, söz konusu etken maddenin hedefli kullanılmaması halinde susam tarlalarına zarar verebileceğine dikkat çekti.

Yapay zeka uygulamasının ekranında "Yapay zeka içeriği hatalı olabilir, lütfen doğrulayın" uyarısının yer aldığı bildirildi.

YAŞANANLAR İLK DEĞİL

Yapay zeka uygulamalarının sunduğu bilgilerin doğrulanmaması daha önce de sağlık sorunlarına yol açtı.

Geçtiğimiz yıl bir kullanıcı, sofra tuzunu kesme tavsiyesi üzerine yapay zekanın yönlendirmesiyle gıdalarına sodyum bromür ekledi.

Üç ay boyunca bu kimyasalı tüketen kişi, brom zehirlenmesi teşhisiyle hastaneye kaldırıldı ve psikoz tedavisi gördü.

Annals of Internal Medicine dergisinde yayımlanan incelemede, yapay zeka uygulamalarının bilimsel açıdan hatalı bilgiler üretebileceği ve bilgi kirliliğine yol açabileceği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER