DOLAR
47,781 TL
EURO
54,937 TL
STERLİN
64,633 TL
GRAM
6.667 TL
ÇEYREK
10.923 TL
YARIM
21.779 TL
CUMHURİYET
43.157 TL

Araç alıp satanlar dikkat! Konya Oto Galericiler Odası uyardı

Berna Ata
İnternet Editörü
 Araç alıp satanlar dikkat! Konya Oto Galericiler Odası uyardı
Konya Oto Galericiler Lastikçi ve Yıkamacılar Odası Başkanlığı, son dönemde yaygınlaşan sahte SMS ve internet bağlantıları üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı.

Konya Oto Galericiler Lastikçi ve Yıkamacılar Odası'nın paylaştığı uyarı görselinde, vatandaşların telefonlarına "Aracınızı ilandan gördüm, dilerseniz nakit alabilirim” gibi ifadeler içeren SMS'ler gönderilebildiğine dikkat çekildi.

Bu mesajların içerisinde yer alan bağlantıların açılması halinde dolandırıcıların banka bilgileri ve kişisel bilgileri ele geçirmeye çalışabileceği belirtildi.

Bilinmeyen linkleri sakın açmayın

Konya Oto Galericiler Lastikçi ve Yıkamacılar Odası Başkanlığı, vatandaşlara özellikle tanımadıkları kişilerden gelen mesajlardaki bağlantılara karşı temkinli olmaları çağrısında bulundu.

Uyarıda;

Emin olunmayan ve bilinmeyen bağlantıların açılmaması, T.C. kimlik numarası, şifre, kart bilgileri ve SMS kodlarının paylaşılmaması, Şüpheli durumlarda bankayla hemen iletişime geçilmesi gerektiği vurgulandı.

"Kişisel bilgilerinizi paylaşmayın”

Paylaşılan uyarıda, dolandırıcıların sahte bağlantılar aracılığıyla vatandaşlardan çeşitli kişisel ve finansal bilgiler isteyebileceği belirtildi. Özellikle banka şifreleri ve SMS doğrulama kodlarının üçüncü kişilerle kesinlikle paylaşılmaması gerektiği hatırlatıldı.

Konya Galericiler Odası'ndan vatandaşlara çağrı

Konya Oto Lastik Oto Yıkama ve Oto Galericileri Esnaf Odası tarafından yapılan uyarıda vatandaşlara "Tedbirli olalım, mağdur olmayalım” mesajı verildi. Oda, araç alım-satım süreçlerinde daha önce de farklı dolandırıcılık yöntemlerine karşı vatandaşları uyarmıştı.

Yetkililer, şüpheli SMS veya bağlantılarla karşılaşılması halinde kişisel bilgilerin paylaşılmaması ve gerekli durumlarda bankayla iletişime geçilmesi gerektiğini belirtiyor.

(Berna Ata)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER