Konya’da bu ilçenin nüfusu 3 kat artacak! Hazırlıklar başladı

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da bu ilçenin nüfusu 3 kat artacak! Hazırlıklar başladı

Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük şehri olan Konya, aynı zamanda Türkiye'nin en kalabalık 6. Şehridir. 

Göç aldığı kadar göç de veren Konya'nın gurbetçi nüfusu da bir hayli yüksek. Bu noktada Konya'nın bir ilçesi öne çıkıyor. 

Nüfusu 3 kat artacak!

Konya'nın Kulu ilçesinde son nüfus sayımına göre 52 bin 447 kişi yaşıyor. Ancak Kulu'nun nüfusu Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında tam üç kat artarak 150 bini geçiyor. Yurt dışında yaşayan Kululular memleketlerine dönmek için gün sayıyor. 

Kurban Bayramı için izinler alındı! 

Özellikle dini bayramları memleketlerinde geçirmek isteyenler Haziran ayı için izinlerini aldı, yolculuk hazırlıklarına başladı. Kulu'da da gurbetçilerin dönüşü için hazırlık var. Yurt dışından Sıla-i Rahim için memlekete gelen gurbetçiler ilçe ekonomisine de can verecek. 

Avrupa Konya'ya taşınacak!

Başta İsveç olmak üzere; Almanya, Hollanda, Avusturya, Danimarka, Norveç, İsviçre ve Belçika'dan gelecek yaklaşık 100 bin Kululu var. Bütün izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler düğünlerini de doğdukları topraklarda yapıyor. Dönüşlerinde ise Konya'yı Avrupa'ya taşıyor, bütün alışverişlerini Konya'dan yapıyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • C
    Cafer
    9 gün önce

    Her yıl esnaf tarafından soyuluyoruz.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • S
    Şahkulu
    9 gün önce

    Kulu esnafı yıllık maliyetini+kar marjını toplamını üç ay da tahsi etmek için bu sene hayal kırıklığı yaşayacak.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • *
    *Sükuti
    9 gün önce

    Ne güzel. Çabuk gelin HEMŞEHRİLERİM. Kurbanıda burada kesin. Arabaları dikkatli kullanın,kazadan kaçının. Biriniz beş olsun inşallah. Selamlar tüm gurbetçilerimize...

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER