Konya’da denetim! 1 günde tam 4 milyon TL ceza yazıldı

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da denetim! 1 günde tam 4 milyon TL ceza yazıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in her fırsatta dile getirdiği kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları devam ediyor. 

Konya Vergi Dairesi denetime çıktı!

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı vergi dairelerinde görevli gelir uzmanları sahaya çıktı. 100 gelir uzmanı Konya genelinde; kafe, restoran, pastane, fırın, konfeksiyon, mobilya, beyaz eşya, kasap, market, perakende sektörü ve eczane gibi işletmelerde kapsamlı vergi denetimleri gerçekleştirdi.

1 günde 4 milyon lira ceza yazdılar!

Denetimlerde, kayıt dışı faaliyet gösteren işletmeler, işletmeye ait olmayan pos cihazlarını kullananlar, banka hesapları (IBAN) aracılığıyla tahsilat yapanlar, fiş veya fatura düzenlemeyenler, KDV uygulamasında usulsüzlük yapanlar tek tek tespit edildi. 16 Mayıs günü yapılan denetimde tam 4 milyon lira ceza yazıldı. 

Kayıt dışı ekonomi engellenecek!

Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora, kayıt dışı ekonomiyi en aza indirerek, vergi adaletini sağlamak ve devletin mali kaynaklarını korumak için denetimlerin artarak devam edeceğini ifade etti. 

Vatandaşlar destek bekleniyor!

Yapılan şu açıklama ile vatandaşların da mücadeleye katılması istendi; "Vatandaşlarımızdan da bu mücadelemizde desteklerini bekliyoruz. Satın aldıkları ürün veya hizmet karşılığında ödeme kaydedici cihaz fişi veya fatura talep etmeleri ve bu belgelerde KDV oranlarının doğru uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmeleri büyük önem taşıyor. Belge düzenlemeyen veya hatalı belge düzenleyen firmalar hakkında, doğrudan Başkanlığımız iletişim kanalları üzerinden ya da CİMER ve VİMER aracılığıyla bildirimde bulunabilirsiniz. Bu bildirimler titizlikle incelenerek gerekli işlemler yapılacaktır”

(Mustafa İlker Şen)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • CB
    Celaleddin Buyukcam
    64 gün önce

    Zaten gaye belli para cezası iş bitiyor mükellef gidecek uzlaşmaya 2/3 anlaşarak ceza yatacak Devlette gelir elde edecek Ramazan Bayramı arefesi bütün yollarda tazilan cezalar her memura bir cilt makbuz verildi vitirmedrn gelmesin diye bir haftada cilt bittiyse toplanan parayı siz hesaplayın zaten zengin işinin goruldugune bakar ceza onu üzmez ama emekli düşük maaşlı vatandaş çeksin ceremeyi her Zaman aynı hikâye

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • AG
    Ayşe gunduz
    64 gün önce

    Esnaf zaten kepenk kapatıyor.ingiliz vatandaşı Mehmet simsegin ülkeyi kurtarma çözümü cokguzel vatandaşa yüklen cezakes.vergi artır.ecevit hukmtini Kemal derviş halletdi bunu da ing vtndasi mhmt Şimşek halledck.ulkeyi artik reis yonetmiyo.ing amerkn yanlilari yonetiyo üretim olmadan ekonomi düzelmez.ortada20elma var.alici yüz kişi ozaman80 elma daha ureteceksn.formul çok basit.tarimda reform ne oldu.fos.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER