Konya’da domuz baskını! Ne var ne yok yediler! Gören şoke oldu

 Konya’da domuz baskını! Ne var ne yok yediler! Gören şoke oldu

Kuraklık, tarla faresi, sel, dolu ve süne zararlısı derken Konya ovası zorlu bir tarım sezonu geçiriyor.

Tüm olumsuzluklara rağmen hasat hazırlıklarına başlayan üreticiler havaların ısınmasıyla başka bir sorunla yüzleşmeye başladı.

Tarlaları talan ediyorlar!

Dağdan ovaya inen yaban domuzları çiftçilerin korkulu rüyası oldu. Karapınar ilçesinde yaşananlar herkesi çok şaşırttı.

Mısır tarlasına giren domuz sürüsü ekili ürünün tamamını yedi.

Yaprak bile bırakmadılar!

Tarlada ekili mısırlar henüz 5-10 santimetre uzunluğundaydı.

Domuzlar tarladaki tüm sarılardaki tohum ve bitkiyi ortadan kaldırdı.

Araziyi bomboş bırakan domuzların verdiği zarar büyük şaşkınlığa sebep oldu.

Profesör paylaştı!

Konya tarımını yakından takip ederek saha gözlemleri ile çiftçilere destek veren Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu Karapınar ilçesinde yaşanan domuz baskınını sosyal medya hesabından paylaştı. Yaban domuzlarının dağlık bölgelerdenova içlerine kadar inmesinin anormal bir durum olduğunu kaydeden Soylu, mısır koçanları çıkmadan domuzların görülmesinin sık yaşanmadığını belirtti.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberleri #Tarım haberleri #Domuz sürüsü #Yaban domuzu #Karapınar haberleri #İlçe haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • RA
    Ramazan Acar
    49 gün önce

    Domuzun avlanması serbest edilmeli, avcı dernekleri sürek avı yapmalı. Bu zararı kim ödeyecek.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER