Konya’da gökten mermi gibi yağdı! Dokunduğu herşeyi parçaladı

 Konya’da gökten mermi gibi yağdı! Dokunduğu herşeyi parçaladı

Nisan ayı sonu itibariyle çok beklediği bahar yağmurlarına kavuşan Konya'da tarlaları bereket sardı. Bazı ilçelerde afete dönüşen yağışlarla ilgili rapor hazırlanıyor. 

Son 1 hafta zor geçti!

Konya'da kış ve bahar aylarını kapsayan 5 aylık kuraklık çok zor geçti. Nisan sonunda gelen yağmurlar çiftçileri sevindirdi, tarlaları şenlendirdi. Mayıs ayının son haftası ise çok zor geçti.

Zaman zaman sel ve su baskınlarına sebep olan sağanak ve dolu yağışı tarlalarda zarara neden oldu.

Dolu büyük zarara sebep oldu!

Apra ve buğdayların başak, sebze fidelerinin genç, meyvelerin de büyüme evresinde bastıran dolu Konya'da büyük zarara sebep oldu. Ardı ardına gelen dolu yağışı haberleri büyük üzüntüyşe sebep oldu. Konya'nın Çeltik, Karapınar, Cihanbeyli, Yunak, Kulu, Hadim ve Altınekin ilçelerinde dolu zararı var. 

Bütün ekipler sahada!

Gökten mermi gibi düşen, ceviz büyüklüğüne ulaşan dolu taneleri isabet ettiği tarımsal ürünleri parçaladı. Konya Tarım ve Orman il Müdürlüğü teknik ekipleri ile birlikte İl Müdürü Duran Seçen de sahaya çıktı. Konya'nın uçsuz bucaksız tarlalarında adım adım hasar tespit çalışması yapılıyor. 
 

Rekolteyi düşürecek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre tarımsal üretimde bir düşüş bekleniyordu. Bu düşüş, afetlerle birlikte daha da artacak. Konya'da oluşan ciddi zararın bilançosu henüz açıklanmadı ancak hasat döneminde büyük bir kaybın ortaya çıkması bekleniyor.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER