Konya'nın Güneysınır ilçesine bağlı Sarıhacı Mahallesi'nde domates hasat edilmeye başlandı. Lezzetli ve kaliteli domatesler, yerel pazarlarda yerini almaya başlayacak.
Elleriyle tek tek topluyorlar!
Ev hanımları tarafından salça yapımında kullanılan domatesler, bin bir emekle tarlalardan toplanmaya başlandı. Havaların sıcak gitmesiyle hasadına başlanan domatesi, mevsimlik işçiler elleriyle tek tek topluyor.
Yerel pazarlarda yerini alacak
Toplanan lezzetli ve kaliteli domatesler, kasalar halinde tırlara veya kamyonlara tarlada yükleniyor. Yüklenen tır ve kamyonlar meyve ve sebze halinin yolunu tutuyor. Hale gelen domatesler buradan yerel pazarda alıcıya çıkıyor.
Salça sezonu açıldı
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte salça yapım sezonu da başladı. Mutfakların vazgeçilmez malzemelerinden olan salça, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin olmazsa olmazı olarak sofralara konuk oluyor.
Domates hasadı başladı
Salça yapımı için en uygun zaman olan Temmuz ayıyla birlikte, üreticiler tarlalarında domates hasadına başladı. Konya başta olmak üzere Türkiye genelindeki çiftçiler, kaliteli ve taze ürünleriyle salça yapımında etkili rol oynuyor.
(Mustafa İlker Şen)