Konya'da Kadın Muhasebecilere Yönelik 2 Milyon TL'lik Destekli Proje Başladı
Konya Mali Müşavirler Odası tarafından, Mevlâna Kalkınma Ajansı'nın (MEVKA) desteğiyle hayata geçirilecek olan "Kadın Muhasebeciler SOGEP ile İş Gücüne Katılıyor" projesinin tanıtım ve açılış toplantısı, Konya protokolünün katılımıyla Oda hizmet binasında gerçekleştirildi. Toplam bütçesi 2 milyon TL olan projenin yüzde 90'ı MEVKA tarafından finanse edilecek.
Kadınların İşgücüne Katılımı Desteklenecek
Mali müşavirlik ofisleri ve firmaların muhasebe alanındaki ara eleman ihtiyacını karşılamayı hedefleyen projenin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Abdil Erdal, projenin yalnızca kadınlara mesleki bilgi kazandırmakla kalmayıp aynı zamanda onların ekonomik hayatta daha güçlü bireyler haline gelmesini amaçladığını belirtti.
Erdal, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Mevlâna Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hayata geçirilen projemizin açılış toplantısında bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Sadece teorik değil, zirve yazılımı gibi sektörün öncü uygulamalarıyla pratik yetkinlikler de kazandıracağız. Ayrıca devlet destekleri ve proje yönetimi gibi alanlarda verilecek eğitimlerle kadınlarımızın uzun vadeli istihdamını destekleyeceğiz.”
Hedef: 70 Kadını İstihdama Kazandırmak
Proje kapsamında;
-
300 kadın adayla birebir mülakat yapılacak,
-
240 kadın 12 grup halinde eğitime alınacak,
-
En az 70 kadın iş hayatına kazandırılacak.
Oda bünyesinde kurulacak modern bilgisayar laboratuvarı ile katılımcıların teknolojik imkanlardan etkin şekilde faydalanması sağlanacak.
Erdal, "Toplam 2 milyon TL'yi aşkın bütçeye sahip projemizin %90'ı MEVKA tarafından finanse edilmektedir. Bu güçlü destek bize güven ve motivasyon veriyor. Ajansımıza şükranlarımızı sunuyoruz,” dedi.
3 Eylül 2026'da tamamlanması planlanan projenin, Konya'da kadın istihdamının artırılması ve mesleki eğitim olanaklarının geliştirilmesine önemli katkılar sunması bekleniyor.
(Mustafa İlker Şen)