Konya’da örtü altında yetiştirilen meyve! Bir tanesi 20 kilo geliyor

 Konya’da örtü altında yetiştirilen meyve! Bir tanesi 20 kilo geliyor
Genellikle Konya’da açık alanda yetiştirilen karpuz, artık alçak tünelde örtü altında da yetiştirilmeye başlandı.

Örtü altında yetiştirilen alçak tünel karpuzları, Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Akören Mahallesi'nde yetiştirilmeye başlandı.

Ekili alanlar denetlendi

Akören Mahallesi'nde örtü altında yetiştirilen alçak tünel karpuzları, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan alan kontrolleri ile denetlendi.

Tülsüz yetişen karpuzlara göre daha erken hasat ediliyor!

Alçak tünel yöntemi, dış iklim koşullarının etkisini azaltarak özel çevre koşullarının kontrol altında tutulduğu bir ortam sağlıyor. Bu yöntemle yetiştirilen karpuzlar, açık alanda yetiştirilenlere göre daha erken hasat edilerek, üreticilere daha yüksek gelir sağlıyor.

Ürünün kalitesi ve verimi artıyor!

Erken hasat avantajının yanı sıra, alçak tünelde yetiştirilen ürünlerin kalitesi ve verimi de artıyor. Bu yeni yöntemle, üreticiler daha bereketli sezon bekliyor.

(Mustafa İlker Şen)

 

 

 

  • #Konya #Konya karapınar #Karapınar #Konya haber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • AA
    Abdi Ayhan
    55 gün önce

    Üreticilere yüksek yüksek gelir sağlayabilir.Peki tüketicilere ne avantajı var.Örneğin sağlık açısından maddi açıdan.Uzmanlar hep söylüyor meyve sebzeleri mevsiminde tüketin diye.Herşey para kazanmakmı acaba...

    • Cevapla
    • Begen (26)
    • Begenme (12)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER