Konya’da sayıları arttı! Bu sese mutlaka kulak verin

 Konya’da sayıları arttı! Bu sese mutlaka kulak verin

Türkiye, dünyanın en çok bal üreten 2. ülkesi konumuna yükseldi. Bu alanda Türkiye'ye geçen sadece Çin var. Türkiye'de ise en çok bal üretimi yapan şehir olarak Adana öne çıkıyor.

Konya'nın bu alanda ilerlemesi için çok önemli bir çağrı yapıldı! 

Konya'da arıcılık yükseliyor!

Konya tarımsal üretimdeki gücünü hayvancılığa da yansıtarak, büyükbaş hayvan sayısında Türkiye birincisi, Küçükbaş hayvan nüfusunda da 2. olmayı başardı.  Konya bal üretiminde de oldukça iddialı bir şehir haline geldi. 

Kovan sayısı arttı!

Konya'da arıcılığın benimsenmesi sonrasında kovan sayısı hızla arttı. Girişimcilerin yanı sıra emekli olan vatandaşların da köyüne dönerek arıcılıkla uğraşmaya başlaması ve bu işten para kazanması zincirleme bir harekete dönüştü. 

Acil uyarı yapıldı! 

Konya'da bir önceki sezon 150 bin kovandan 700 ton bal elde edilebildi.

2023 bal sezonu yüksek sıcaklık ve dinmeyen yağmurlar nedeniyle biraz kısır geçmiş olsa da bu yıl beklenti çok büyük. Konya Tarım ve Orman il Müdürlüğü arıcılar için çiftçilere çok önemli bir çağrı yaptı. Konu zirai ilaçlama… Çiftçilerden tarlalarını ilaçlarken üç konuda hassasiyet istendi.

Arı ölümlerine sebep olmamak için:
-İlaçlamayı sabah erken saatlerde veya akşam geç saatlerde yapalım

-İlaçlama yapmadan arıcıları uyaralım

-Arılara zararı olmayan tarımsal ilaçları tercih edelim.

"Arı kaybı veya azalması doğal dengenin bozulmasına, verim ve kalitenin düşmesine sebep olur."

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri #Konya arıcılık

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER