Konya Galericiler Odası uyardı! İkinci el araç alırken buna dikkat: Yoksa Mağdur Olabilirsiniz

- Güncelleme Tarihi:

 Konya Galericiler Odası uyardı! İkinci el araç alırken buna dikkat: Yoksa Mağdur Olabilirsiniz
Uzun bir durgunluktan sonra yaz ayları öncesi hareketlenmeye başlayan İkinci el araç piyasasında farklı bir dolandırıcılık sistemi daha meydana gelmeye başladı. Konya Galericiler odası ise araç alacaklara uyarıda bulundu. İşte detaylar…

İkinci el araç satışlarında yaşanan hareketlenme, dolandırıcıları da harekete geçirdi. Sazan sarmalı ve change olarak bilinen yöntemlerin dışında yeni bir dolandırıcılık yöntemine daha şahit olunmaya başlanıldı.

İkinci el araç piyasasında dolandırıcıların yeni yöntemi

İkinci el araç piyasası dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. Dolandırıcılar sazan sarmalı ve change olarak bilinen yöntemlerin dışında, deprem bölgesinde hasar almış araçlardan piyasada çalınan araçları şasi numarası ile değiştirip ‘genç' ediyorlar ve piyasaya sürüyorlar. İkinci el araç almak isteyen kişiler ise bu konudan dolayı mağdur oluyor.

Araç alırken şase numarasına dikkat!

İkinci el araç almak isteyen galericileri ve vatandaşları uyaran Konya Oto Galericiler Lastikçi ve Yıkamacılar Esnaf Odası, alınan araçların özellikle alt kısımlardaki şase numarası yazan yerleri kontrol edip ekspertizlerde detaylarına baktırmaları konusunda dikkat çekti.

"Genç edip piyasaya sürüyorlar''

Şasi numarası dolandırıcılığının bazı esnafların başına geldiğini belirten Konya Galericiler Odası, "Deprem bölgesinde hasar almış araçlardan piyasada çalınan araçları şasi numarası ile ‘genç' edip piyasaya sürüyorlar. Bazı esnaflarımızın başına geldi. Mağduriyet yaşanmaması adına lütfen aldığınız araçların özellikle alt kısımlarını şasi numarası yazan yerleri kontrol edip ekspertizlerde detaylarına baktıralım, bakalım'' ifadelerine yer verildi.

(Mustafa İlker Şen)

 

  • #Konya #Konya haber #Konya ikinci el araç piyasası #Araç piyasası #Konya ikinci el

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER