Konya'nın turizm açısından ve birçok konuda önemli bir yer haline gelmeye başlayan Bozkır ilçesinde, ülkenin en iyi tahininden binlerce yıldır süren demir işleme geleneğinin yansıması bıçaklara, gastroturistlere sunacak cevherleri de var.
Maki ve Akdeniz iklimine sahip
Toroslara sırtını yaslamış Konya'nın güzel bir ilçesi olan Bozkır, İç Anadolu bölgesinde olmasına rağmen maki ve Akdeniz iklimine sahip. Çarşamba Çayı'nın oluşturduğu güzel bir kanyonun hemen girişindeki eski yerleşim yeri, geleneksel evleri ve sokaklarıyla Bozkır ilçesi, fotoğrafçılar için son derece ilgi çekici bir yer haline geldi.
Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ilgi çekiyor
Çok sayıda tescilli tarihi eser ve yapı bulunduran Bozkır, geçmiş tarihlerde de birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. İsaura Kalesi, Bozkır Konağı ve Akkise gibi tarihi yapıların korunduğu Bozkır ilçesinde, doğal güzellikler de var; Çarşamba Çayı, Aygır Pınarı ve Mavi Boğaz bunlardan yalnızca birkaçı.
Yaylaları Trabzon yaylalarını kıskandırıyor
Rakımı bin metrenin üzerinde olan Bozkır'da sonbahar ve ilkbaharda güzelliği ile öne çıkan yaylaları, Trabzon yaylalarını kıskandırıyor. Onlarca farklı türde orkide ve çiğdem gibi soğanlı bitkilere ev sahipliği yapan Bozkır ilçesinde ilgi çekici 2 tane de göl bulunmaktadır.
Tahin denilince akla gelen ilk ilçe
Tarih ve doğa severlerin yanı sıra Bozkır, gastronomi tutkunları ve gezginleri için de son derece özel hikayeler barındırıyor. Susam sıklıkla Ege Bölgesi'nde yetişmesine rağmen tahin denilince akla ilk Bozkır ilçesi geliyor.
(Mustafa İlker Şen)