Konya’nın manevi mimarlarından! Vefatının 64. yıldönümünde anılacak

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın manevi mimarlarından! Vefatının 64. yıldönümünde anılacak

Konya'nın manevi mimarlarından, şehrin en önemli ilim insanlarından Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi, vefatının 64. 64. yıldönümünde anılacak.

Konya İl Müftülüğü ve Türk Anadolu Vakfı tarafından, 5 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.00'de başlayacak anma programı KONTV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Anma programına Konya Ticaret Odası konferans salonu ev sahipliği yapacak. 

Kur'an-ı Kerim tilavetleri, ilahi dinletileri ve belgesel gösteriminin yapılacağı program ödül töreni ile tamamlanacak.

Hacıveyiszade Mustafa Kurucu kimdir? 

Konya'nın yetiştirdiği önemli ilim insanlarından Mustafa Sabri Kurucu, Şatır köyünde dünyaya geldi. Babasından ilim tahsiline başlayan Mustafa Efendi, kısa sürede yüksek ilmî seviyelere ulaştı. Mustafa Efendi, uzun süre Konya medreselerinde ders verdi. Medreselerin kapatılmasından sonra da Piri Mehmed Paşa ve Aziziye Camilerinde imamlık yapmaya başladı. Kurulmasında büyük emeği bulunan Konya İmam Hatip Lisesi'nde yedi yıl öğretmenlik yaptı. Fakir fukara ile ilgilenir, yoksulların yardımına koşar, talebeleri ile yaptığı sohbetlerinde onları daha çok ibadet ve dürüstlüğe teşvik eder, esnaflarla hemhal olurdu. Kurucu soyadını alan Hacı Veyiszâde, 5 Şubat 1960 yılı cuma günü Hakk'ın rahmetine kavuştu. Kapı Camii'nde kılman cenaze namazından sonra Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kabri halen ziyaret edilmektedir.

(Mustafa ilker Şen)

 

 

  • #Hacıveyiszade Mustafa Kurucu kimdir #Hacıveyiszade Mustafa Kurucu anma programı #Konya #Konya haber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • H
    Hâfız
    261 gün önce

    Allâh, Hacıveyiszâde Mustafa Hocamıza, geçmiş ulemâya ve bütün Müslüman ecdâdımıza rahmet eylesin, hepsinin nekânını cennet kılsın. Bizleri de onların yolundan ayırmasın. Âmîn.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • MK
    Mustafa kurucu .yalvaç.. Isparta
    261 gün önce

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun... Yalvaç.mustafa kurucu

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER