Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovası, modern sulama sistemleriyle buluşuyor. Konya Ovası'nın bereketli topraklarını modern sulama sistemleri ile donatmak için üretilen projelerden biri de Apa-Hotamış 1,2,3 Sulamaları.
740 Kilometrelik dev sulama hattı!
Göksu Havzası'ndaki suyu Konya Ovası ile buluşturacak Apa-Hotamış İletim (AHİ) Kanalı'ndan su kaynağını alacak olan Apa-Hotamış 1, 2 ve 3 Sulamaları çerçevesinde 740 kilometre uzunluğunda sulama hattı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Proje tamamlandığında, 331 bin 193 hektar tarım arazisi modern sulama şebekesiyle sulanabilir hale gelecek.
Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor
Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen projeler dahilinde, Apa-Hotamış 1, 2 ve 3 Sulamaları ile Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmali Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Şantiyelere yerinde ziyaret
Projelerin ilerleyişini yerinde incelemek amacıyla, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekinci, DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Alp ve teknik heyet, ilgili sulama projelerinin şantiyelerini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında düzenlenen toplantılarda, projelerin mevcut durumu, yıl sonu hedefleri ve karşılaşılan sorunlar ele alındı. Ardından sahada incelemeler yapılarak teknik değerlendirmelerde bulunuldu.
36 Bin hektar tarım arazisi modern şebekeye kavuşacak
Yürütülen çalışmalar kapsamında: Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmali ile 3.125 hektar tarım arazisi, Apa-Hotamış 1, 2 ve 3 Sulamaları ile 33.193 hektar alan modern borulu sulama şebekesiyle sulanabilecek.