Konyalı çiftçilere can suyu olacaktı! Tehlike ile karşı karşıya kaldı

- Güncelleme Tarihi:

 Konyalı çiftçilere can suyu olacaktı! Tehlike ile karşı karşıya kaldı

Konya'nın Karapınar ilçesinde yaygın olan ve sayıları 2 bin 500'ü geçen obruklar bölge halkını tedirgin ediyordu.

Kar görmeden kışı geçiren Konya'da bahar yağışları da etkisini henüz göstermedi. Tarım alanlarının sürekli sulanması obruk riskini artırıyor. Dev çukurların sayısının artmasından endişe edilirken peş peşe obruk oluşumları yaşandı.

Çumra'da 1 günde 3 obruk!

Sulanabilir tarım arazileri ile Konya'nın üretim üssü ilçelerinden biri onan Çumra'da obruklar yaygın değil ancak peş peşe gelen haberler bütün gözleri o bölgeye çevirdi.

Geçtiğimiz günlerde Apa Barajı'ndan su verilen Çarşamba Çayı yatağındaki 3 farklı noktada obruk oluştu. Doğanlı, Gökhöyük ve Dineksaray Mahallelerindeki obruklar büyük korkuya neden oldu.

Barajdan gelen su kesildi!

Tarım alanlarının sulanması için Çarşamba Çayı'na verilen su kesildi. Jandarma ekipleri obrukların çevresine güvenlik şeridi çekerken, DSİ ekipleri de jeoloji mühendisleri ile birlikte obrukları inceledi. Yapılan ilk değerlendirmede obruklardan birinin 13 metre çapında 13 metre çapında Düden Tipi Örtü Çökmesi Obruğu olduğu belirlendi.

Konyalı çiftçilere can suyu olacaktı!

Çiftçilerin beklediği tarımsal sulamada kullanılmak üzere Apa barajından 23 Nisan 2024 Salı günü saat 24.00'dan sonra su açılmıştı. 10 veya 12 gün akması beklenilen su Doğanlı, Gökhöyük ve Dineksaray Mahallelerinde oluşan obruklar yüzünden Çarşamba Çayı'na verilen su kesildi.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER