Konya'nın Meram ilçesi Bahçeşehir Mahallesi'nde uzun süredir ihtiyaç duyulan önemli bir ulaşım yatırımı için ilk adım atıldı.
Çalışmalar başladı
Ülfet Sokak kanal boyunda, Çifte Çınarlar karşısında yer alan noktada hem araçların hem de yayaların güvenliği için kapsamlı bir çalışma başlatıldı.
15 metrelik üst geçit köprüsü ve yaya geçidi
Bölgenin trafik yükünü azaltacak ve özellikle yaya geçişlerini daha güvenli hale getirecek proje kapsamında, araçlar için 15 metrelik üst geçit köprüsü kanal ortasına yapılacak. Bunun yanında yayaların karşıya güvenle geçebilmesi için modern bir yaya geçidi de inşa edilecek.
Mahalle muhtarı duyurdu
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Bahçeşehir Mahalle Muhtarı Mehmet Okattık, şu ifadeleri kullandı:
"Ülfet Sokak kanal boyunda, Çifte Çınarlar karşısında yolun tam karşısına araçlar için 15 metrelik üst geçit köprüsü, kanal ortasına da yayalar için yaya geçidi yapımına ‘Bismillah' diyerek başladık. Bizlere destek veren DSİ 4. Bölge Müdürlüğü'ne, DSİ 4. Bölge Müdürümüz Sayın Mehmet Alp'e, DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Murat Nazar'a, DSİ 41. Şube Müdürümüz Sayın Baki Türktemiz'e ve DSİ 41. İşletme ve Bakım Başmühendisi Hasan Hakyemez'e şahsım ve mahallem adına çok teşekkür ederim.”
(Mustafa İlker Şen)