DOLAR
38,97
EURO
43,46
STERLİN
51,85
GRAM
4.094,80
ÇEYREK
6.729,00
YARIM ALTIN
13.449,00
CUMHURİYET ALTINI
26.773,00

TDBB Başkanı Altay Semerkant’ta çeşitli temaslarda bulundu

 TDBB Başkanı Altay Semerkant’ta çeşitli temaslarda bulundu
Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleşen Türkiye ve Özbekistan Karma Ekonomik Komisyonu ve 8. Dönem Toplantısı için bulunduğu Özbekistan’da, Konya’nın kardeş şehri olan Semerkant Belediye Başkanı Fazliddin Umarov ve Türkiye Cumhuriyeti Semerkant Başkonsolosu Salih Caner’i ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleşen Türkiye ve Özbekistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) ve 8. Dönem Toplantısı kapsamında, Başkan Altay, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile Özbekistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı arasında iş birliği mutabakatı zaptına imza attı.

Başkan Altay, Konya'nın kardeş şehri olan Semerkant Belediye Başkanı Fazliddin Umarov'u ve Türkiye Cumhuriyeti Semerkant Başkonsolosu Salih Caner'i de ziyaret etti.

Kardeş şehir ilişkisi doğrultusunda Semerkant ile her alanda iş birliğini artırmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Altay, "Şehrimizin dış politika vizyonunu ve uluslararası rolünü güçlendirmek en önemli hedeflerimiz arasında. Sıcak ev sahipliği için hem belediye başkanı Umarov'a hem de başkonsolosumuz Caner'e şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Reklam

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER