Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası'nda çiftçiler, ekim sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Hasadı tamamlanan tarlalarda ekim işlemleri başlarken, yağışların ekim çalışmalarını hızlandırdığı gözlendi.
Çiftçilere uyarı!
Ayçiçeği, patates veya pancar gibi ürünlerini hasat eden çiftçiler, şimdi ekme aşamasına geçti. Genellikle bu aylarda buğday ve arpa ekimi başlanır hatta sulanırdı. Ama uzman isimden çiftçilere önemli uyarı geldi.
"Ekim zamanı kaydı''
Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, ekim zamanıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hububat ekim sezonuna girdiğimiz bugünlerde son yıllarda yaptığımız hatırlatmayı tekrar etmek istedik. İç Anadolu bölgesinde ekim zamanı yaklaşık bir ay kaymış durumda. Deneyimlerimize göre Ekim ayı sonu ile Kasım ayı ortası, ekim için en uygun dönemdir” dedi.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”