DOLAR
40,67
EURO
47,05
STERLİN
54,11
GRAM
4.404,42
ÇEYREK
7.212,38
YARIM ALTIN
14.469,88
CUMHURİYET ALTINI
28.805,42

Yapay zeka Konya’yı seçti! Mardinli, Kastamonulu ve Sivaslıların gözü yaşlı

- Güncelleme Tarihi:

 Yapay zeka Konya’yı seçti! Mardinli, Kastamonulu ve Sivaslıların gözü yaşlı
Uzun zamandır ve sürekli gündeme gelmeye devam eden etli ekmek tartışmasına son noktayı yapay zeka koydu. Konya, Sivas, Mardin ve Kastamonu arasında sürekli paylaşılamayan etliekmeğin hangi şehre ait olduğunu yapay zeka söyledi.

Türkiye'nin zengin mutfak kültüründe bazı zamanlar yemeklere göre sahiplenmeler oluyor ve bunların en başında ise etliekmek geliyor. Konya, Sivas, Kastamonu ve Mardin arasında sürekli tartışmalara neden olan etliekmek her yıl gündem oluyor.

Etliekmeğe talip çok

Selçuklu Dönemi'nde ortaya çıktığı düşünülen etliekmek Konya'ya özgü bir yemek olarak bilinse de taliplileri arasında ilk başlarda Sivas'ın adı geçerken bu tartışmaya Mardin ve Kastamonu'da sonradan dahil oldu.

Etliekmek Konya'nın coğrafi işaretli yemeği

Şehirler çok daha iyi yaptığını düşünerek yemeklerin kendi şehirlerine ait olduğunu söylese de son noktayı ‘coğrafi işaret' koyuyor. 4 şehir arasında tartışmalara neden olan etliekmek, 09 Haziran 2017 yılında Konya'nın coğrafi işaretli yemeği olarak tescillendi.

Yapay zeka şaşırtmadı

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle ismini sürekli duyduğumuz yapay zekaya ‘etliekmek hangi şehrin' sorusunu YeniKonya.com.tr olarak sorduk. Teknoloji ilerledikçe çok kullanılmaya başlanılan yapay zekanın  ‘etliekmek hangi şehrin' sorusuna verdiği cevap ise hiç şaşırtmadı.

Yapay zeka: Konya şehrine aittir

‘Etliekmek hangi şehrin' sorusuna yapay zekanın verdiği cevap ise şöyle; Etliekmek, Konya şehrine aittir. Konya mutfağının önemli bir lezzeti olarak bilinir. Konya'da geleneksel olarak tüketilen bu lezzet, herkes tarafından tercih ediliyor. Etliekmek, Türk mutfağına aittir ve özellikle Konya mutfağının bir özelliğidir. Türk kültüründe köklü bir yere sahiptir.

(Mustafa İlker Şen)

 

 

 

 

 

 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • MT
    MEHMET TÜRKDOĞRU
    2 yıl önce

    Ne büyük saadet

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • L
    Lerdal
    2 yıl önce

    Konya daki pide kategorisinde, etli pide.Kastamonu daki ise et ekmeği yani Konya nin saç böreği nin çiğ etle saç üzerinde yapılanı bambaşka tatlar.Yapay zekanın kafası karışmış herhalde.Saygilarimla

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER