Konya’da “Tütün Bağımlılığı Tedavisi’’ Eğitimi Tamamlandı

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da “Tütün Bağımlılığı Tedavisi’’ Eğitimi Tamamlandı
Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlık tesislerinin sigara bırakma polikliniklerinde görev yapacak olan hekimlere yönelik olarak ‘Tütün Bağımlılığı ve Tedavisi’ konulu eğitim düzenlendi.

Tütün bağımlılığı ile ilgili konularda destek almak için kendilerine başvuran vatandaşlara doğru yaklaşımları uygulayabilmeleri amacıyla düzenlenen kursa, 21'i uzman hekim, 16'sı pratisyen hekim, 49'u asistan hekim olmak üzere toplamda 86 hekim katıldı. Eğitim programında, hekimlere alanında uzman akademisyenler tarafından 14 ayrı konu başlığı altında güncel bilgiler verildi. Kurs sonunda başarılı olan hekimlere Sağlık Bakanlığı tarafından belgelendirme yapılacağı açıklandı.

Eğitim programının son oturumunda kursiyer hekimlerle bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, tütün bağımlılığının tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de büyük bir problem olduğunu ifade etti. Alınan tedbirler sayesinde ülkemizin diğer ülkelere oranla daha iyi bir konumda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, "Tütün ve tütün ürünleri ile mücadelenin en önemli parçasını hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız oluşturmaktadır” dedi. Hastalık meydana gelmeden önce gerekli tedbirlerin alınmasının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Koç, "Koruyucu sağlık hizmetlerinin eksiksiz yerine getirilmesi noktasında özellikle aile hekimlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. İnşallah bu hizmetleri el birliği ile en üst noktalara taşıyacağız” diyerek katılımları nedeni ile tüm kursiyerlere ve eğitimleri sunan akademisyenlere teşekkür etti. 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi'de yaptığı konuşmada periyodik aralıklarla bu tür eğitimlerin devam etmesinin önemine değindi. Tütün bağımlılığının hem sağlık hem de ekonomik açıdan pek çok soruna neden olduğunu dile getiren Dekan Selvi, "Bizler, hekimlerimiz tarafından tütün kullanımı ile mücadelenin en önemli konular arasına alınmasını istiyoruz. Bu anlamda gayret gösteriyoruz” dedi. 

‘Tütün Bağımlılığı ve Tedavisi' konulu kursta eğitimci olarak, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Prof. Dr. Kamile Marakoğlu, Doç. Dr. Duygu İlke Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Bahar Ürün Ünal katılırken Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fatma Gökşin Cihan, Dr. Öğr. Üyesi Nur Demirbaş, Konya Şehir Hastanesi'nden Doç. Dr. Selma Pekgör, Uzm. Dr. Funda Gökgöz Durmaz, Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nden ise Uzm. Dr. Gülay Şahiner Önal ve Dr. Dilek Yavuz birikim ve deneyimlerini katılımcı hekimlerle paylaştı. 

(Selman Kaya)

  • #Konya #Konya İl sağlık müdürlüğü #Konya haber #Konya haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER