Tıbbın babası İbn-i Sina’nın doğal yollardan egzama tedavisi: Sedef ve egzamayı kökünden hallediyor

- Güncelleme Tarihi:

 Tıbbın babası İbn-i Sina’nın doğal yollardan egzama tedavisi: Sedef ve egzamayı kökünden hallediyor
Günümüzde en çok görülen rahatsızlıklardan biri olan egzama ve sedef rahatsızlığı, dermatolojik rahatsızlıkların içerisinde en sık rastlanılan olaylardan biri. Kimyasal ilca kullanmak istemeyen vatandaşlar doğal yollara başvuruyor. Peki, İbn-i Sina’nın egzama ve sedef rahatsızlığı için kullandığı meyve kabuğu nedir?

Deri hastalıkları, gözle görülebilir olmaları ve dış ortamla sürekli temas halinde bulunmaları nedeniyle bireylerin hayatını olumsuz etkileyen hastalıklar arasında yer alan egzama ve sedef rahatsızlığı, birçok faktöre bağlı olarak meydana gelebiliyor.

HASTALARI OLDUKÇA RAHATSIZ EDİYOR 

Kronik bir cilt rahatsızlığı olan sedef ve egzama, çok ciddi bir sağlık problemi olarak görülmese de ciltte yaşanan kötü görünüm sebebiyle bu deri hastalığına sahip olan hastalar için oldukça rahatsız bir duruma yol açabiliyor.

İBN-İ SİNA'DAN EGZAMA HASTALIĞI İÇİN DOĞAL YÖNTEM

Cilt bariyerinin ve bütünlüğünün bozulmaması adına erken teşhisin oldukça önemli olduğu egzama ve sedef hastalığının tedavisi için sadece kremler şart değildir. Polimerik erken tıbbın babası olan İbn-i Sina'nın pek çok alanda başarılı çalışmalarının yanı sıra egzama ve sedef hastalığı için doğal yöntemleri bulunmaktadır.

Cilt bakımından göz çevresi bakımına kadar birçok sağlık yönünde kullanılan kavun kabukları, sedef ve egzamaya da oldukça etkilidir.

EGZAMA VE SAĞLIK İÇİN KAVUN KABUĞU NASIL KULLANILIR?

-Sıcak suda kaynatılan kavun kabuğu bir süre bekletildikten sonra egzama ve sedef hastalığının görüldüğü yerde cildinizin üzerine tonik şeklinde uygulanmalıdır.

-Kavun kabuklarını 5 dakika kaynattıktan sonra gargara yaparak diş ve diş eti temizliği yapılabilir

-Çay gibi demlenen kavun kabuklarını saç diplerinize uygulayarak dökülmeyi azaltabilirsiniz.

-Demlediğiniz kavun çayını pamuk yardımıyla cildinize uygulayarak tonik gibi kullanabilirsiniz.

-Aç karna içilen kavun çayı metabolizmayı harekete geçirerek yağ yakımını hızlandırır, ödem ve şişkinliğe iyi gelir.

-Zayıflamak isteyenler kavun kabuklarını kaynatıp sabah kahvaltıdan önce bir bardak tükettiğinde midenin tokluk seviyesini kontrol altına almış olurlar. Bunun yanı sıra metabolizmayı hızlandırarak önceki yağların yakılmasını destek

 

  • #Egzama #Sedef #Egzama hastalığına ne iyi gelir #Sedef hastalığına ne iyi gelir #Egzama hastalığı #Sedef hastalığı

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER