Bebeklerde Uyku Eğitimi Kaç Aylıkken Başlamalı?

 Bebeklerde Uyku Eğitimi Kaç Aylıkken Başlamalı?
Bebeklerde uyku eğitimi kaç aylıkken başlamalı sorusu her ebeveyni yakından ilgilendirir. Bebeklik döneminde edinilen uyku alışkanlığı bebeklerin hem huzurlu olması hem de ileride daha düzenli uyuyabilmesi için son derece önemlidir. Bebeklerle ilk dönemler anne ve baba için en zorlu dönemler arasında geçmektedir. Bebeğin uykusunu düzene sokabilmek ve gece boyunca kaliteli uyuyabilmesi için mutlaka uyku eğitimi vermek gerekir.

Bebeklerde uyku eğitimi, bağımsız olarak uykuya dalmayı bebeğe öğretmektir. Daha detaylı açıklama yapmak gerekir ise 0-5 yaş arasında olan çocuklar ya da bebekler için uykuyu düzenlemek olarak da tanımlanabilir. Desteksiz uyku eğitimi ile bebekler daha rahat bir gece ve gündüz uykusu uyuma olanağı elde edebilmektedir.

Bebeklerde Uyku Eğitimi Kaç Aylıkken Başlamalı?

Bebekler Kendi Kendine Uyumayı Nasıl Öğrenir?

Uyku eğitimi ne zaman verilir sorusuna yanıt vermek için kesin bir dönemden bahsetmek mümkün olmaz. Her bebek için düzenli bir uyku eğitimine başlama ayı birbirinden farklılık gösterebilmektedir. Çünkü genel olarak dört ay döneminde kendi kendini sakinleştirebilmeyi öğrenebilmektedir. Bebeklerde uyku eğitimi yöntemleri arasında ise şunlar sayılabilir:

Bebeklerde Uyku Eğitimi Kaç Aylıkken Başlamalı?

Yatır Kaldır: Tracy Hogg Yöntemi

Bu yöntem oldukça bilinen yöntemlerden biridir. Nazik uyku yöntemleri arasında yer alır. Bunun için bebeği uykulu ancak uyanık bir durumdayken beşiğe yatırmak gerekir. Sonrasında ebeveynin odadan çıkması gerekir. Bebek eğer beşiğe konduktan sonra ağlar ise beşikten çıkarılması gerekir. Odadan çıkarmadan sakinleştirin ve sonra tekrar beşiğine bırakın. Bu adımlar bebek uykuya dalana kadar tekrar edilir.

Bebeklerde Uyku Eğitimi Kaç Aylıkken Başlamalı?

Sandalye Yöntemi: Kim West Yöntemi

Bebekler nasıl kolay uykuya dalar sorusuna verilebilecek yanıtlardan biridir. Bu yöntem yine nazik uyku yöntemleri arasındadır. Bu yöntemde ışıkların kapatılması gerekir. Bebek uykulu ancak uyanık haldeyken beşiğine yatırılması gerekir. Sonrasında beşiğin yanına bir sandalye yerleştirilerek oturulur. Bebek beşikteyken ona dokunarak sakinleştirebilirsiniz. Ağlarsa kucağa alınabilir. Üç gün boyunca bu şekilde uyku eğitimi verilebilir.

Bedtime Fading Yöntemi

Bu yöntem bebeklerin uykuya dalmadan önce çok fazla ağlaması halinde tercih edilir. Bebeğin gözlerini ovuşturması, esnemesi gibi işaretleri yakından izlemenizi gerektiren bir yöntemdir. Bu işaretlere göre bebek için bir zaman belirlenir ve bu zamana göre bebeğe bir rutin oluşturulabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER