Bu ismi taşıyorsanız sizden başka yok! Türkiye’de sadece 1 bebekte olan işte o isimler

- Güncelleme Tarihi:

 Bu ismi taşıyorsanız sizden başka yok!  Türkiye’de sadece 1 bebekte olan işte o isimler
Geçtiğimiz sene Türkiye’de en çok kullanılan bebek isimleri belli oldu. İşte Türkiye’nin en popüler bebek isimleri...

Türkiye'nin en popüler bebek isimleri belli oldu. Geçtiğimiz yıl bebeklere verilen en popüler isimler sosyal medyada gündeme geldi. Geçtiğimiz yıla ait verilerin açıklanmasının ardından yalnızca bir bebeğe verilen isimler de ortaya çıktı.

Neredeyse her sene ilk sırada yer alan "Yusuf' ismi bu sene yerini "Alparslan' ismine bıraktı. Bu sene en çok kullanılan erkek ismi "Alparslan' olurken kızlarda en çok kullanılan isim "Zeynep' oldu.

Ertelenen tüp bebek tedavileri gerekli önlemler alınarak yeniden başlıyor

8366 bebeğe Alparslan, 6303 bebeğe Yusuf, 5072 bebeğe Miraç ismi konuldu. Bu isimleri sırasıyla Göktuğ, Ömer Asaf, Eymen, Aras, Ömer, Mustafa ve Ali Asaf takip etti.

Geçen sene 8870 bebeğe Zeynep ismi verildi. 6854 bebeğe Defne, 6833 bebeğe ise Asel ismi konuldu.

Kız bebeklerde Zeynep, Defne ve Asel isimlerini sırasıyla Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin takip etti.

Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 47 bin 975 bebek dünyaya geldi

Yalnızca 1 bebeğe verilen isimler de belli oldu

2022 verilerine göre yalnızca 1 bebeğe verilen isimler de belli oldu. Bu isimler arasında Azra Akel, Elif Evin, Irmak Dila, Kerem Akil, Dilara Hayat, Eylül Feza, Oğuz Umut, Tuna Mete ve Kağan Celal isimleri yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Yalnızca 1 bebeğe verilen isimler #Türkiye’nin en popüler bebek isimleri #Türkiye’nin en popüler #BEBEK İSİMLERİ #KIZ BEBEK İSİMLERİ #ERKEK #erkek bebek isimleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER