Çeşitli Bitcoin Cüzdan Türlerini Keşfetmek: Güvenlik ve Kolaylık

 Çeşitli Bitcoin Cüzdan Türlerini Keşfetmek: Güvenlik ve Kolaylık
Çeşitli Bitcoin Cüzdan Türlerini Keşfetmek: Güvenlik ve Kolaylık

Bitcoin depolamak için blok zincir teknolojisi kullanılır. Ancak yatırımcılar, eski fiziksel para kullanma alışkanlıklarından vazgeçemedikleri için ve çeşitli güvenlik gerekçelerinden dolayı, farklı türlerden depolama araçları da yaygındır. Bitcoin depolama işlemi için ilk akla gelen seçenek soğuk cüzdan olarak da bilinen araçlardır. Ancak, farklı türlerde cüzdan modelleri de kullanılmaktadır. Çeşitli Bitcoin cüzdan türlerini keşfetmek: güvenlik ve kolaylık başlıklı içerikte sizlere Bitcoin ve diğer kripto varlıkları nasıl kolay ve güvenli bir şekilde depolayabileceğinizden söz edeceğiz.

İçerikte yer alan depolama ve cüzdan/soğuk cüzdan seçenekleri kesinlikle birer yatırım tavsiyesi değildir. Amaç, sahip olduğunuz Bitcoin varlığını nasıl güvenli bir şekilde saklayabileceğinizi veya depolayabileceğinizi anlatmak. 

Bitcoin Cüzdan Türleri

Temel olarak Bitcoin cüzdan türleri üç ana grupta incelenirler. Soğuk cüzdan tanımı çoğunlukla, bir platform üzerinden yapılmayan – platform veya borsa bağımsız depolama seçenekleri için yaygın olarak kullanılır. Günümüzde Bitcoin yatırımcıları "soğuk cüzdan” terimini çoğunlukla donanım cüzdanlar için kullanıyorlar.

Bitcoin ve diğer kripto varlıklar çoğunlukla bir platform veya mobil uygulama depolama alanlarında saklanırlar. Borsalar BTC anlık değerlerini göstermelerinin yanında yatırımcıların varlıklarını korurlar. Yani WhiteBIT gibi platformlar, Bitcoin kaç para ve grafiklerini sergilemek veya endeks bilgisi vermelerinin yanında bir tür banka işlevi görürlerdi.

Bugün borsaları Bitcoin grafik dolar verisi okumak, grafikleri değerlendirmek ve yatırım stratejisi oluşturmak / teknik analiz için kullanabildiğiniz gibi, bir tür depo olarak da kullanabilirsiniz. Ancak, devletler tarafından Bitcoin ile ilgili regülasyon ve düzenlemelerin birçoğu da çoğunlukla kapanan lokal Bitcoin borsaları ile ilgilidir. Yani yatırımlarınız az da olsa risk altında olabilir. Daha güvenli bir depolama için:

  • Donanım Cüzdanlar: Donanım cüzdanlar, teknik özellikleri bakımından harici belleklere benzerler. Blok zinciri teknolojisi üzerine inşa edilmiş olan Bitcoin, temelde bir koddur ve soğuk cüzdan olarak bilinen araçlar, depolama için kullanılabilirler. Pek çok soğuk cüzdan, ek pek çok ayrı özelliğe sahip olmakla birlikte harici belleklere / USB belleklere çok benzerler, ancak güvenlik için ekstra teknik özelliklere sahiptirler.
  • Kağıt Cüzdanlar: Kimi yatırımcılar, kripto yatırımlarını güvence altına almak adına, BTC varlıkları ile ilgili bilgilerini veya diğer ayrıntıları kağıda basarak saklama eğilimi gösterebilirler. Güvenlikli bir kasa, veya kare kodlar, kağıt ile depolama için rahatlıkla kullanılabilir.
  • Platform / Mobil Uygulama Cüzdanları: Bir cüzdan türü olarak platform / mobil uygulamalar en teknolojik depolama yöntemlerinden birisidir ve erişebilirlik oranları yüksektir. Ancak güvenlik ve diğer nedenlerden, çevrimiçi cüzdan olarak isimlendirilen bu depolama türü fazla tercih edilmez. Çevrimiçi cüzdanlar, Bitcoin depolama işlemini de rahatlıkla yapabileceğiniz dijital sahalardır.

Yukarıdaki üç depolama şekli, kripto yatırımcılarına farklı risk ve kolaylık oranlarına sahip depolama şekilleri sunarlar. Söz konusu bir ticari meta olduğunda, aklınıza ilk seçenek olarak bankalar gelebilir; ancak bankalar merkeziyetsiz finans fikrine sıcak bakmadıkları için, depolama – saklama ve koruma işlemlerine çok sıcak bakmıyorlar. Bununla birlikte, söz konusu kripto varlıklar olduğunda bankaların yaklaşımı birkaç nedenden daha kabul edilebilirdir.

Bitcoin ve Kripto Para Cüzdanları Neden Gerekli? Bankalar Kripto Depoluyorlar Mı?

Kripto Cüzdanların kayıp ve  kaza gibi vs. durumlarda yatırımcılar için çeşitli çözümler önerilebilir. Bitcoin'in ilk piyasaya çıktığı 2008 Yılından bu yana pek çok kez Bitcoin depoladığı çevrimiçi platformun şifresini unutan kullanıcılara rastlanır. Kazalarda, bilgisayar veya telefon değişimlerinde, bilgisayar veya telefonların hasar görmesi gibi çeşitli nedenlerden cüzdanlar saklama için kolaylık ve güvenlik sunarlar. Peki ya bankalar bu denklemin neresinde?

Bankalar, para aklama ve merkeziyetsiz finans fikrine çok açık olmadıkları için çoğu zaman Bitcoin depolanmasına / Bitcoin veya farklı kripto para hesaplarına izin vermezler. Ancak dünya üzerindeki bazı bankalar buna izin verebilirler ve aynı zamanda kripto – Bitcoin alım satımı işlemlerine de müsaade edebilirler. Cüzdanlar, her durumda Bitcoin ve kripto para depolamak için en güvenli seçenekler arasında yer alırlar.

Bitcoin depolaması, fiziksel kapasiteden çok güçlü bir dijital altyapı meselesidir ve bu altyapının aynı zamanda güvence altında olması gerekir. Bu ve Bitcoin endeks verilerinin değişkenliği, bankaların çoğunlukla Bitcoin depolamasına soğuk bakmalarında etkilidir.

Sonuç

Çeşitli cüzdan türleri ve özellikle donanım temelli depolama "soğuk cüzdan” günümüzde kripto yatırımcıları / Bitcoin alım satımı yapanlar için en ideal seçenekler arasında yer alırlar. Bu araçlar kolay kaybolmazlar ve rahatlıkla fiziksel olarak da saklanabilirler. Sizler de yatırımlarınızı güvence altına almak için benzeri bir yol izleyebilirsiniz.

 

Kaynak: Bülten

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER