Sarımsak yemeklere apayrı lezzet veren bir besindir. Keskin bir kokusu olsa da sarımsak yemek halk arasında çok şifalıdır. Ve kişide bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle hasta bireylerde kışın çorbanın içine sarımsak rendelendiğinde hastadaki semptomların azalacağını fark edersiniz. Peki, aç karnına sarımsak gerçekten şifalı mı?
Sarımsak yemenin faydaları nelerdir?
- Sarımsak B vitaminleri C vitamini A vitamini açısından zengin bir besindir.
- Sarımsak kişide bağışıklığı güçlendiren doğal antibiyotiktir.
- Sarımsak kötü kolesterolü düşürür.
- Sarımsak kalp ve damar sağlığını korur.
- Yaşlılığa bağlı demans, bunama gibi hastalıkları azaltır.
- Sarımsak yemek kemik ve eklemleri güçlendirir.
- Sarımsak tansiyonu düşürür.
- Sarımsak egzersiz için yapılan ağrılarda faydalıdır.
- Sarımsak vücutta oluşan iltihabı yok eder.
- Sarımsak yemek idrar yolları, mesane enfeksiyonuna iyi gelir.
- Sarımsak yemek kanser riskini azaltır.
- Sarımsak yemek organları korur
- Sarımsak yemek karaciğer için faydalıdır.
- Sarımsak yemek yüzünüzde olan ödemlere iyi gelir.
- Sarımsak uçuğa iyi gelir.
- Sarımsak yemek kışın nezle, soğuk algınlığı ve gribe karşı korur.
- Sarımsak kanın pıhtılaşmasını durdurur.
Günde ne kadar sarımsak tüketilir?
Her şeyin dozu olduğu gibi sarımsağında elbette bir dozu var. Sarımsak her gün yenilebilir fakat aşırıya kaçmamak adına günde 1 diş sarımsak tüketmek yeterli olacaktır.
Sarımsak yemenin yan etkileri nelerdir?
Sarımsak fazla yendiğinde mide var bağırsak ağrıları olabilir.
Özellikle düzenli ilaç kullanan ve tansiyon hastalarının yememesi gerekir.
Alerjik bir reaksiyonuz varsa sarımsak tüketmemelisiniz.
Kaynak: Haber Merkezi