Satılık Kedi

 Satılık Kedi
Satılık Kedi

 

Şirinlikleri ile dikkat çeken kediler, evcil hayvanlar içerisinde en popüleridir. Bu nedenle pek çok aile, evlerinde kedi besleyerek, bu şirin canlıyı hayatlarına ortak ederler. Ancak bazı ailelerde bakamayacaklarından fazla kedi olduğundan, satılık kedi ilanları bir hayli dikkat çekiyor.

Kediler tarihin pek çok döneminde yer almış ve pek çok medeniyette mitolojik olarak da önem kazanmıştır. Öte yandan bilinen 100'den fazla kedi ırkı olduğundan, kedilere hemen hemen tüm coğrafyalarda rastlanıyor. Toplu adı da kedigiller. Türkiye'de ise evcilleştirilebilir kedilerin türleri oldukça fazla. Ankara Kedisi ve Van Kedisi gibi pek çok Anadolu'ya özgü tür de mevcut. İşte bu sebeple pek çok aile evde kedi besleniyor. Ancak sık üreyen bir canlı olduğundan bazı durumlarda sayısı fazlalaştığı için aileler bakamayabilir. İşte satılık kedi listesi tam da bu noktada ön planda.

Neden Kedi Beslemelisiniz?

Çeşitli araştırmalarda, kedi beslemenin fiziksel ve ruhsal açıdan insanlara çok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Öte yandan İslam dininde evde hayvan beslenmesine pek fazla sıcak bakılmamasına karşın kedi beslenmesinde bir mahsur görülmemiştir. İşte bunun gibi pek çok farklı etken, evde kedi beslemenizin önemini vurguluyor. Öte yandan kedinin bilinçdışında anneyi simgelediği de bilinen bir gerçek. Annesine düşkün ya da annelik duygusundan yoksun kalmış kişiler, evlerinde kedi beslemeyi tercih ediyor.

Her ne kadar kedi beslemek avantajlı ve eğlenceli olsa da beslemek için kedi bulamayabiliyoruz. İşte böyle bir durumda kedi ilanları incelenebilir. Çünkü bu tür ilanlara, bakamayacağından fazla kedisi olan kişiler kedilerini koyuyor. Böylece kediler yetersiz bakımdan kurtuluyor ve onunla daha fazla ilgilenebilecek bir aileye kavuşuyor. Ayrıca ilanlarda pek çok farklı tür, renk, yaş ve cinsiyetteki kediyi sahiplenebiliyorsunuz.

Kedi Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedileri çok seviyor ve onları sahiplenmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken çeşitli konuların olduğundan bahsetmemiz gerekir. Her satılık kedi ilanındaki kedileri almamalı ya da sokaktaki kedileri detaylı bir sağlık taraması yapılmadan sahiplenmemelisiniz. Aksi durumda hem sahiplenen kişi hem de kedi için zorlu bir süreç ortaya çıkmaktadır. Peki, kedi sahiplenirken nelere dikkat edilmelidir?

  • Kedinin hayatınızda oluşturacağı masraflar,
  • Genel özellikleri (yaş, cinsiyet ve türü),
  • Beslenme süreleri,
  • Tuvalet eğitimi,
  • Travmalı olup olmadığı,
  • Sağlığı,
  • Kedinin bakımı için gerekli olan eşyalar ve
  • Güvenliği, kedi bakımında en fazla öne çıkan detaylardır.

Siz de satılık kedi ilanları içerisinden sahiplenmek istediğiniz kediyi seçerken, yukarıdaki unsurlara dikkat etmelisiniz. Öte yandan kedi beslemeye hazır olmanız son derece önemlidir. Bu nedenle kediyi sahiplendikten sonra "bir şekilde bakarım” düşüncesinde olmamalı, kedi bakım süreçlerine hakim olmalısınız.

Cins Kedi İlanları İçinden Seçiminizi Yapabilirsiniz

Anadolu'da Van Kedisi ve Ankara Kedisi en popüler kedi türlerindendir. Bunun yanında Siyam, Sfenks, Scottish Fold, Bleu Point, British Shorthair gibi onlarca farklı cins kedi türü bulunmaktadır. İşte bunun için sevdiğiniz bir kedi cinsini sahiplenebilir, onu hayatınıza arkadaş olarak alabilirsiniz. Tabii ki bu tür kedileri çevrede bulmanız söz konusu değildir. Bunun için satılık kedi ilanlarını inceleyerek, beğendiğiniz cinsteki bir kediyi sahiplenebilirsiniz. Ancak burada önemli olan, sahipleneceğiniz kedinin sağlık durumudur. Herhangi bir travması, yarası ya da kısır olup olmadığı gibi konulara ekstra dikkat etmelisiniz.

Kedinizin üremesini istiyorsanız, o halde sahiplendiğiniz kedinin kısırlaştırılmamış olmasına özen göstermelisiniz. Aynı durum kendinin travma ve sağlık geçmişinde de ön plandadır. Eğer sağlıklı bir kedi sahiplenmezseniz, kısa bir süre sonra onu kaybettiğinizde çok üzülür, psikolojik olarak çöküntüye girebilirsiniz. İşte bu sebeple satılık kedi listesi içerisinden kendi belirlediğiniz standartlara uygun kedileri seçebilirsiniz. Tabii ki bahsettiğimiz travma, sağlık geçmişi ve kısır olma durumlarına dikkat ederek seçiminizi yapmanız en doğrusu olacaktır.

 

Kaynak: Bülten

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER