Evde sucuk pişirmek keyifli olsa da, bazen sucuğun kuru bir kıvamda olması keyfi kaçırabiliyor. Neyse ki, lezzetli bir sucuğun püf noktası artık ortaya çıktı! Sucuğun kuru olmaması için dikkat etmeniz gereken püf nokta oldukça basittir: Tavaya yarım bardak su eklemeniz yeterlidir. Bu küçük dokunuş, sucuğunuzun daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Bu püf noktası sayesinde sucuğunuzun kuru olmaktan kurtulacak ve lezzetli bir kıvamda olmasını sağlayabileceksiniz. Evde sucuk pişirmek, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olabilir.
Bu basit yöntemle sucuğunuzun daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Ancak, sucuğun kuru olmaması için doğru pişirme yöntemini bilmek önemlidir.
İşte, sulu sucuk tarifi ile sucuğunuzu sulu ve lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 veya 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı sirke
Hazırlanışı;
- Tavaya yağları alıp sucukları kızartmaya başlayalım.
- Derin bir kapta sosumuzu hazırlayalım.
- Salça, su, rendelenmiş domates ve diğer malzemelerle lezzetli bir sos elde edelim.
- Sucukların üzerine bu sosu döküp, yumurtaları ekleyelim ve kısık ateşte yumurtaların hafifçe pişmesini bekleyelim.
- Son olarak sıcak servis yapalım ve afiyetle yiyelim!