Türkiye'de ilk kez bir "albino çakal" görüntülendi. Hayvan popülasyonu yüksek olan Türkiye'de daha önceleri bir sürü çakal görüntülense de, ‘'albino çakal''a ilk kez rastlandı.
Türkiye'de ilk kez kayıt altına alındı
'Albino çakal'ın kayıt altına alındığını duyuran Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘'Doğada nadir görülen bir olaya tanıklık ettik. Ülkemizde ilk kez 'albino çakal' kayıt altına alındı. Ömrün uzun, yeşil vatan her daim yuvan olsun" ifadesini kullandı.
Kuyruklarıyla beraber 100 santimetre uzunluğu buluyorlar
Köpekgiller familyasına dahil olan çakal, küçük avcı ve leşçil canlılar olarak biliniyorlar. Farklı farklı biyolojik sınıflandırmaya sahip olan çakalın ortalama uzunlukları 30–35 santimetre, kuyrukları da hesaba katılınca 85–100 santimetreye kadar uzunlukları ulaşıyor. Ağırlıkları 7–11 kilogram arasında değişen çakalaların rengini ayırt etmek ise oldukça zordur.
Albino hayvana rastlamak güçtür
Çakalları doğal ortamlarında rastlamak oldukça çok olsa da albino bir hayvana rastlamak güçtür. Bembeyaz renkleriyle başka hayvanların avı olmaları çok kolay olan albino hayvanları, bu nedenle onları ancak bazı hayvanat bahçelerinde veya çok nadiren ormanlık alanlarda görüntülenebilirler.
Albino nedir?
Renklenmeyi sağlayan melanin pigmentinin yetersizliği ya da yokluğu sonucu ortaya çıkan genetik bir hastalık olan ‘albino' hayvan ve insanlarda da görülebiliyor. Özellikle tüylerde görülen bu pigmentin noksanlığı, saçların, kaşların, kirpiklerin ve kılların beyaz çıkmasına yol açıyor.