E-gazete
Türkiye'nin havuç üretiminin yaklaşık yüzde 72'sini karşılayan Konya'nın Meram ilçesinde, Ocak ayında tül altı yöntemiyle ekilen ilk havuçların hasadı başladı.
Kilosu 20 TL
Tarlalarda hummalı bir çalışma başlarken, üreticiler kademeli ekim sayesinde Aralık ayı sonuna kadar hasat yapmayı sürdürecek.
Bu yıl ilk hasatta dekara ortalama 5 ton ürün alındığı belirtilirken, kilogram fiyatları ise 20 TL civarında seyrediyor.
Yıl boyunca üretim yapılacak!
Meram'da tül altı ekim yöntemiyle yıl boyunca üretim yapılacak. Havuç üretiminde lider konumda olan Konya, sezon boyunca iç ve dış piyasaya yüksek kalitede ürün sunmayı hedefliyor.
Konya ilk sırada
Konya, havuç üretiminde Türkiye'de ilk sırada yer alıyor. 2024 yılı tarımsal üretim verilerine göre Türkiye'de üretilen 892 bin 155 ton havucun yüzde 72'si Konya'da üretiliyor.
Konya'da 2024 yılında 638 bin 800 ton havuç hasat edildi.
(Mustafa İlker Şen)