DOLAR
39,31
EURO
44,79
STERLİN
53,31
GRAM
4.219,28
ÇEYREK
6.938,50
YARIM ALTIN
13.877,99
CUMHURİYET ALTINI
27.627,06

Konya Jandarmasından kaçakçılara darbe! Cep telefonu ve alkol ele geçirildi

- Güncelleme Tarihi:

 Konya Jandarmasından kaçakçılara darbe! Cep telefonu ve alkol ele geçirildi
Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ereğli ve Akşehir ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, kaçak cep telefonu ve kaçak alkol ticaretine yönelik önemli suç unsurları ele geçirildi.

Ereğli ilçesinde, KOM Şube Müdürlüğü ve Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin istihbari çalışmaları sonucu, Adana'dan temin edilen gümrük kaçağı cep telefonları, aksesuarları ve elektronik ürünleri iş yerlerinde satışa sunan 3 şahıs tespit edildi. Şüphelilerin dört iş yeri ile üç ikametinde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 1.8 milyon TL olan 40 adet akıllı cep telefonu, 82 adet tuşlu cep telefonu, 1.224 adet akıllı cep telefonu şarj aleti, 6 adet saç şekillendirme cihazı ve 1 adet oyun konsolu ele geçirildi. Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Akşehir ilçesinde ise 29 Mayıs 2025 tarihinde Jandarma Dedektifleri (JASAT) ve Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde, kaçak alkol imal ederek satış yaptığı tespit edilen bir şahsın ikametinde arama yapıldı. Aramada; 80 litre votka, 35 litre rakı, 5 litre viski, 20 litre etil alkol, bandrolsüz çeşitli ebatlarda toplamda 57 adet viski ve rakı şişesi, seri numarası silinmiş 9 mm sarsılmaz marka tabanca, 2 şarjör ve 54 adet fişek ele geçirildi. Şüpheli şahsın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda;

40 adet akıllı cep telefonu

82 adet tuşlu cep telefonu

1.224 adet akıllı cep telefonu şarj aleti

6 adet saç şekillendirme cihazı

1 adet oyun konsolu

80 litre votka

35 litre rakı

5 litre viski

20 litre etil alkol

16 adet 50 cl'lik bandrolsüz viski

28 adet 35 cl'lik bandrolsüz viski

4 adet 70 cl'lik bandrolsüz viski

9 adet 50 cl'lik bandrolsüz rakı

1 adet seri numarası silinmiş tabanca

2 adet şarjör

54 adet fişek ele geçirilmiş oldu.

Konya İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılık ve organize suçlara karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.

(Sibel Elmas)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER