E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Adana Kozan il olursa Kahramanmaraş ve Osmaniye’deki bu ilçeler bağlanacak

17 Ocak 2024 Çarşamba 20:05
Adana’da il olmaya aday olarak gösterilen Kozan ilçesi il olduğu takdirde hangi ilçelerin ve kendine bağlı olan mahallerin ilçe olacağı konusu ise merak ediliyor.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il ve 1000 ilçe" açıklamasının ardından il olmak isteyen ilçelerde ve ilçe olmak isteyen mahallelerde heyecan arttı. İl olmak isteyen Adana'nın Kozan ilçesi ise il olma potansiyeli yüksek olan ilçelerin arasında yer alıyor.

Kozan Adana'da il olmaya aday gösterilen ilçe

Bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterler ele alındığında Adana'da ön plana Kozan ilçesi çıkıyor. İl olduğu takdirde Adana'nın, Osmaniye'nin ve Kahramanmaraş'ın sınırlarında değişiklik olması bekleniliyor. İl olduktan sonra Kozan'a hangi ilçelerin ve kendine bağlı olan mahallerin ilçe olacağı konusu ise merak ediliyor.

Kozan il olursa yakınındaki iller etkilenecek

İl olması beklenilen Kozan ilçesi, Adana'yı çok yakından etkileyecek. Yaklaşık 150 bin nüfuslu olan Kozan, Adana'nın en önemli ilçelerinden biri. Hem tarihi, hem siyasi hem de kültürel anlamda Adana'ya değer katan Kozan, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerden dolayı da çok önemli bir konuma sahip.

Kozan il olursa hangi ilçeler bağlanacak ?

İl olması beklenilen Kozan il olduğu takdirde yakınında bulunan Osmaniye'nin Kadirli ilçesi ve Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinin Kozan'a bağlanılması bekleniliyor. Adana'dan da Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli'nin de Kozan'a bağlanılması öngörülüyor.

Kozan'da 2 mahalle ilçe olamaya aday

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı 103 mahalle bulunmaktadır ve Kozan il olduğu takdirde 2 mahallesinin ilçe olması bekleniliyor.  

Kozan'a 2 ilçede Tufanbeyli ve Saimbeyli'den gelecek

Kozanlı il olduğu takdirde kendisine bağlanılması beklenilen Adana'nın Tufanbeyli ilçesinden dikkatleri üzerine çeken Çatalcam Mahallesi, Saimbeyli ilçesinin merkez mahalleleri dışında en yüksek nüfusa sahip olan Karakuyu Mahallesi'nin de Kozan'a bağlı ilçe olması bekleniliyor. (Mustafa İlker Şen)

 

DİĞER HABERLER