E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

İzmir’den Aydın’a bağlandı! Şimdi turist cenneti

19 Ocak 2024 Cuma 19:16

Batısında Ege Denizi bulunan Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası önceden İzmir'e bağlı bir ilçeydi.

Her sene turistlerin uğrak noktası olan Aydın'ın Kuşadası ilçesi, ilk uluslararası turizm unvanını taşıyan bir yer olarak biliniyor. Hem tarihi hem doğal güzelliğiyle uzun yıllar boyunca Kuşadası, yabancı ve yerli turistlerin tatil rotası oluyor.

İlçe tarihe ışık tutuyor

Yaz turizmi açısından önemli bir yer olan Kuşadası ilçesi, konumu itibari ile geçmiş yıllardan günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Koyları ile meşhur olan Kuşadası, Aydın'ın Söke ve Germencik ile İzmir'in Selçuk ilçesine komşudur.

İlçeye ulaşım hem kolay hem de çeşitli

Ege Denizine kıyısı olan Kuşadası ilçesi,  İzmir Merkeze 90 kilometre, Aydın merkeze ise 82 kilometre mesafe uzaklıkta bulunuyor. Şehir merkezine yakın olan Kuşadası'na ulaşım kolay ve oldukça çeşitlidir. Her dönem farklı illerden otobüsün geldiği ilçeye, yaz mevsiminde otobüs seferleri oldukça sık olurken kış mevsiminde bu seferler azalıyor.

Ekonomisi turizm ve ticarete dayanıyor

Türkiye'nin ilk turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası, turizm tarihi 1960'lara dayanıyor. İlk kruvaziyer gemi turizminin başladığı Kuşadası'nda özellikle yazları yerli ve yabancı turist sayısı ile 110 bin civarı olan yerli nüfus zaman zaman 2 milyona kadar yükseliş gösteriyor. Kuşadası Limanı Türkiye'nin en büyük 3. Limanını bünyesinde barındıran Kuşadası'nın ekonomisi turizm ve ticarete

Eskiden İzmir'e bağlı bir ilçeydi

1865 yılında ilçe olan Kuşadası ilçesi eskiden İzmir'e bağlı bir ilçeydi. 1957 yılında İzmir'den ayrılan Kuşadası, Aydın'a bağlandı ve şimdi Aydın'ın en gözde ilçelerinden biri. (Mustafa İlker Şen)

 

DİĞER HABERLER