E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Kocaeli’nin bu ilçesi İstanbul şehir merkezine Kocaeli’den daha yakın!

30 Ocak 2024 Salı 11:37
Türkiye’nin en kalabalık 10’uncu şehir olan Kocaeli, coğrafi konumu nedeniyle İstanbul’a yakınlığıyla biliniyor. 2 komşu şehrin tam sınırında ise bir ilçe bulunuyor ve bu ilçe bağlı olduğu Kocaeli şehir merkezine İstanbul şehir merkezinden daha uzak bir mesafede yer alıyor.

Ülkenin en önemli sanayi ve ticaret merkezi haline gelen Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa'dan sonra en gelişmiş şehirler arasında yerini alıyor. Kocaeli'nin sanayisi ve ticaretinin gelişmesinde en büyük pay İstanbul ve Deniz oluyor.

İstanbul ve Kocaeli birbirlerine sınır iki şehir

Bir birlerine komşu olan İstanbul ve Kocaeli, yakın olmanın dezavantajını kullanıyor. Hatta Kocaeli'ye bağlı olan Çayırova ilçesi, İstanbul şehir merkezine, Kocaeli şehir merkezinden daha kısa bir mesafede yer alıyor.

İstanbul şehir merkezi Kocaeli şehir merkezinden daha yakın

İstanbul ve Kocaeli'nin tam sınırında bulunan Çayırova, D-100 ya da halk arasındaki adıyla ‘E5' devlet kara yolu üzerinden araçlarla ulaşım sağlandığında, İstanbul şehir merkezi, Kocaeli şehir merkezinden daha kısa bir konumda kalıyor.

İstanbul şehir merkezi ilçeye 50 kilometre mesafede yer alıyor

D-100 devlet kara yolu üzerinden Çayırova ilçesinden araçla İstanbul'a gitmek isteyen bir vatandaş trafik olmazsa ortalama 1 saat 25 dakika gibi sürede, 50 kilometre mesafe giderek varıyor. D-100 kara yolundan gitmek istemeyen vatandaşlar olursa, Çayırova'dan kalkan araç Şekerpınar'dan Fatih istikametine daha sonra ise Sultanbeyli ve Göztepe üzerinden 58 kilometre uzunlukta ki yoldan da İstanbul'a ulaşma şansları var.

Kocaeli şehir merkezi Çayırova'ya 60 kilometre uzaklıkta

İstanbul şehir merkezine D-100 kara yolundan 50 kilometre, diğer yoldan 58 kilometre uzaklıkta bulunan Çayırova ilçesi, Kocaeli şehir merkezine daha uzak mesafede yer alıyor. Gelişmiş ilçelerden biri olan Çayırova, Kocaeli şehir merkezine ise 60 kilometre uzaklıkta kalıyor.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER